Ψητές πατάτες με φασκόμηλο και πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 κιλά πατάτες Lucia’s Farm
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 μεγάλο ματσάκι φρέσκο φασκόμηλο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 8 σκελίδες σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε χοντρά κομμάτια.

Διαφήμιση

Μισοβράστε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό.

Όταν είναι έτοιμες, στραγγίξτε τις καλά σε ένα σουρωτήρι.

Διαφήμιση

Όσο ετοιμάζονται οι πατάτες,πάρτε τα πορτοκάλια και με ένα αποφλοιωτή, ξεφλουδίστε τα σε μακριές λωρίδες (όπως τη φωτογραφία).

γιορτινό τραπέζι

Πάρτε το ματσάκι με το φασκόμηλο και κόψτε τα φύλλα από κάθε κλωνάρι.

Τσιγαρίστε για 30 δευτερόλεπτα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα φύλλα του φασκόμηλου, τις φλούδες που κόψατε από τα πορτοκάλια και τις σκελίδες σκόρδου.

Ρίξτε τα όλα μαζί με τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και ανακατέψτε τα.

γιορτινό τραπέζι

Ψήστε για περίπου 45 λεπτά.

Οι πατάτες σας είναι έτοιμες να τις απολαύσετε.

Πατάτες ογκρατέν

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό πατάτες Lucia’s Farm
  • 80 γραμμάρια βούτυρο ( τα 50 θα τα έχετε λιώσει).
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο
  • 3-4 φύλλα δάφνης

γιορτινό τραπέζι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Απλώστε τα 40 γραμμάρια βουτύρου που περισσεύουν σε ένα μεγάλο οβάλ ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες.

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τις πατάτες, το λιωμένο βούτυρο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και λίγο αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά.

Βάλτε τις πατάτες σε όρθια θέση μέσα στο ταψί. Ρίξτε από πάνω τα φύλλα της δάφνης και περιχύστε το υπόλοιπο μείγμα που απέμεινε μέσα στο μπολ.

Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Οι πατάτες σας είναι έτοιμες!

γιορτινό τραπέζι

Θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερες γιορτινές προτάσεις για να μαγειρέψετε τις πατάτες αλλά και τις τομάτες σας.

Καλή όρεξη!

Διαφήμιση

Περισσότερα στο :  luciasfarm

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΣούπερ γαλατόπιτα της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΤο καλύτερο σπέσιαλ παστίτσιο