Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ :

Διαφήμιση
  • 1 κούπα (250 γρ ) ελαιόλαδο
  • 3/4 κούπα (180 γρ ) καλαμποκέλαιο
  • 1 κούπα και 1/4 (300 γρ) φρεσκοστυμμένο χυμό από  μανταρίνια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κούπα (60 γρ) Ζάχαρη άχνη
  • 1 φακελάκι  μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουτ γλυκού γαρίφαλο τριμμένο (εγώ δεν έβαλα  ήθελα να κρατηθεί ημυρωδιά  από το  μανταρίνι ..όσο πιο  πολύ)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 800-900 γρ. Αλεύρι
  • 1/4 κουτ γλυκού αλάτι
  •  ξύσμα από 1-2 μανταρίνια
  • καρύδια τριμμένα με κανέλα για την γέμιση και  τριμμένη  σοκολάτα
 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ :
2 κούπες νερό
1 κούπα χυμό μανταρίνι
2 και 1/2  κούπες ζάχαρη
1 κούπα μέλι
1 μανταρίνι κομμένο στην μέση
2 ξυλάκια κανέλας
χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Φτιάχνουμε τα μελομακάρονα:Προθερμαίνουμε  το  φούρνο μας στους 200 βαθμούς .
  •  Διαλύουμε την σόδα στο χυμό  ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ πρώτα. Σ’ένα βαθύ μπολ  ρίχνουμε τα  λάδια μας . Προσθέτουμε την ζάχαρη και όλα τα μυρωδικά μαζί. Ανακατεύουμε με το χέρι ή έναν αυγοδάρτη  και προσθέτουμε και το αλεύρι ,το αλάτι κοσκινισμέννα με το μπέικιν σιγά -σιγά  .
  •  Συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα με το χέρι από το κέντρο προς τα έξω ,δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα -ζύμωμα  για να μη σφίξει και αρχίσει να βγαίνει το λάδι ,θέλουμε  μια αφράτη ζύμη  και απαλή
  • Μοιράζουμε την  ζύμη σε  ισόποσα  κομμάτια  με  την ζυγαριά,30 γρ ζύμης τα ανοίγουμε σε  πιτούλα βάζουμε  μέσα καρύδια και κλείνουμε, με τα χέρια  μας (όπως φαίνεται στις  φωτογραφίες )
  •  
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα και περνάμε τη μια επιφάνειά τους σε τρίφτη ή σήτα αραιά ή κόσκινο ή οδοντογλυφίδα
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω και κάτω αντιστάσεις στους 170-180οC για  25- 30 λεπτά περίπου ανάλογα  το φούρνο μας έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα, κάπως σκούρο .
  •  Αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο αφού κρυώσουν λίγο …χλιαρά τα ρίχνουμε  για 3-4 λεπτά στο ζεστό σιρόπι .Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε και τα αφήνουμε για 1 -2 λεπτά περίπου.Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σχάρα να στραγγίξουν.
  • Φτιάχνουμε το σιρόπι: Στο μεταξύ ενώ ψήνονται ετοιμάζουμε σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας και το χυμό λεμόνι .Βάζουμε στη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 6-8 από την ώρα  που θα αρχίσει να βράζει το σιρόπι μας λεπτά και αποσύρουμε..Ρίχνουμε και το μέλι και αφήνουμε  ξανά  την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι να  συνεχίσει το βρασμό,και καθαρίζουμε με το κουτάλι τον αφρό που τυχόν θα βγάλει   .
  • Το σιρόπι μου το έχω κατά τη διάρκεια του σιροπιάσματος πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά (στο 2 αν  η κουζίνα σας εχει  μέχρι 9 ή στο 1αν έχει μέχρι το 3 )για να παραμένει καυτό
  • Σε μια πιατέλα βάζουμε λίγο μέλι και χοντροκομμένο καρύδι.
  • Τοποθετούμε σε μια σειρά τα μελομακάρονα τα  πασπαλίζουμε με καρύδια τριμμένα  και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές.
  • Αν θέλουμε  να τα βάλουμε σοκολάτα λίωνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και της βάζουμε 1-2 κουταλιές καλαμποκέλαιο και βουτάμε τα μελωμένα και καλά στραγγισμένα από σιρόπι μελομακάρονα στην σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα , πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και μόλις παγώσει η σοκολάτα  τα απολαμβάνουμε
Την συνταγή  την πήρα από την Χαρούλα  Κ . Σ ευχαριστώ πολύ !
Περισσότερα στο : plathozymarakia

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροCheesecake χωρίς μπισκότα
Επόμενο άρθροΕξαιρετικα και εντυπωσιακα ταρτάκια για το Κυριακάτικο τραπέζι