Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

Διαφήμιση

1 κιλό σπάλα χοιρινή
5 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 φλ. κόκκινο κρασί Μαυροδάφνη
1 κιλό ντομάτες ή 500 γρ. σάλτσα
1 κιλό μελιτζάνες
1 κιλό πατάτες
500 γρ. κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
1 φλ. ψιλοκομμένο σέληνο
Αλάτι και πιπέρι
Σπόρια μπούκοβο γλυκό ή καυτερό
Καυτερή πιπεριά προαιρετικά
Λάδι για το τηγάνισμα, όποιο προτιμάτε είτε ελαιόλαδο είτε σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να μην είναι πια κόκκινο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε μαζί με το κρέας μέχρι να γυαλίσει.
Ρίχνουμε την Μαυροδάφνη και το αφήνουμε να βράσει γύρω στα 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την σάλτσα, το σέληνο , αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και την καυτερή αν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, γύρω στην 1 ώρα.
Στο μεταξύ, κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια,τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να σταθούν γύρω στην μισή ώρα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντράκομμάτια.
Και τέλος κόβουμε και τις πιπεριές.
Μετά από την μισή ώρα, ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στίβουμε καλά να φύγει όλο το νερό. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε τις μελιτζάνες. Τις αφήνουμε γύρω στο πεντάλεπτο, ίσα να γλυκάνουν, όχι να τηγανιστούν εντελώς.
Τις στραγγίζουμε καλά με την τρυπητή μας κουτάλα  και τις τοποθετούμε πάνω στο κρέας που προηγουμένως το έχουμε βγάλει με μια άλλη  τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα μας. Στην κατσαρόλα αφήνουμε όλη την σάλτσα. Μόνο το κρέας βγάζουμε.
Συνεχίζουμε το ίδιο με τις πατάτες, ελαφρύ τηγάνισμα , στράγγισμα καλό με την τρυπητή μας κουτάλα και μέσα στο ταψί μας .
Και τελειώνουμε το σωτάρισμα, με τις πιπεριές. Προσοχή, λίγο να γυαλίσουν και να αρχίσουν να μαραίνονται και τις βγάζουμε, όχι περισσότερο γιατί θα τις χάσουμε μετά.
Αφού έχουμε τοποθετήσει το κρέας μας και όλα τα λαχανικά μας, ρίχνουμε  λίγο ακόμη αλατάκι, πιπεράκι και περιχύνουμε το φαγητό με την σάλτσα.
Κουνάμε να πάει παντού και ψήνουμε στους 180 C για 45 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! – Δείτε περισσότερα :  koyzinopagida

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΑπίθανο σιροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο σκέτη απόλαυση
Επόμενο άρθροΤρομαχτικά κουλουράκια βουτύρου σαν δάχτυλα μάγισσας!