Η Συνταγή είναι της κ. Nadia Zacharaki – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
Για 80-90 κομμάτια:
3 κούπες λάδι ελαφρύ
1 κούπα ζάχαρη
Ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια και από 1/2 λεμόνι
1 κούπα χυμό (από 1 λεμόνι+πορτοκάλι το υπόλοιπο)
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλιές κανέλα
1 κουταλάκι γαρίφαλο
1 μπεικιν
1 φλυτζανάκι κονιάκ
Αλεύρι περίπου 1 και 1/2 κιλό
(Να γίνει μια ζύμη μαλακή)

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
6-7 γαριφαλα
2 ξύλα κανέλας
1 φλούδα από πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(Το σιρόπι δένει πολύ γρήγορα)
Τα μελομακάρονα τα ψήνω ψηλά στο φούρνο στους 150 αέρα για 30-35 λεπτά και τα σιροπιάζω καυτά στο κρύο σιρόπι.
Πασπαλίζω με μπόλικο καρύδι και μελώνω
Δεν χτυπάω τη ζύμη στο μιξερ!Ζυμωνω ίσα να ενωθούν.Αν βγει λάδι στο μπωλ μην σας ανησυχεί,όλες οι ζύμες λαδιού βγάζουν.

Καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Nadia Zacharaki– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΤο πιο εύκολο γαλακτομπούρεκο σε ρολό
Επόμενο άρθροΛατρεμενο πετυχημένο σαραγλί