Υλικά Βγάζει περίπου 60 κουραμπιεδάκια
5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέκιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
1 12 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο-βάζω γάλακτος
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κροκάδια αυγών
1-2 βανίλιες
3 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού,η κονιάκ.η ούζο[εγώ βάζω πάντα ούζο]
1 12 πακέτο ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε  το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ καί με ελάχιστο αλάτι,χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο να ασπρίσει εντελώς σαν σαντιγί αυτό για να είναι αφράτοι .

Προσθέτουμε  τα κροκάδια και το χυμό πορτοκαλιού τις βανίλιες  και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά .

Διαφήμιση

Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι αυστηρά όχι μίξερ ,ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε την ζύμη ελαφρώς [εδώ προσθέτουμε αν θέλουμε κι αμύγδαλα]
Την τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα .

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα και τους τοποθετούμε σε ταψί χωρίς λάδι ,η βούτυρο [δεν κολλάνε]

Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου .
Εχουμε κοσκινίσει σε μία επιφάνεια άχνη ζάχαρη τους ακουμπάμε επάνω ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΟΥΝ και τους σκεπάζουμε με μπόλικη άχνη .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο και κρυώσουν  τους ψεκάζομαι  με λίγο ροδόνερο  για μυρωδιά  και μετά τους πασπαλίζουμε με άχνη
Το ροδόνερο είναι προαιρετικό ο κουραμπιές να έχει κρυώσει γιατί αν βάλουμε σε ζεστούς άχνη θα κολλήσει επάνω και θα είναι άσχημο .

Προσθέτουμε στην ζύμη και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα αφού πρώτα την χοντροαλέσουμε  ελάχιστα  και την φουρνίσουμε   [εγώ δεν τα ξεφλουδίζω ]
Η συνταγή είναι για μία δόση,συνιστώ να την διπλασιάσετε  τόσο ωραία που είναι!!!

Διαφήμιση

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΠάστες σοκολατίνα με μερέντα
Επόμενο άρθροΤο πιο αφράτο γλυκό, με αφράτο παντεσπάνι και αφράτη κρέμα