Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
500 γρ.ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
60 γρ.κονιάκ (προαιρετικά)
150 γρ.χυμό πορτοκαλιού
150 γρ.ζάχαρη
1 κ.γ σόδα
1 κ.γ γαρίφαλο
2 κ.γ κανέλα
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
800 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
100 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
1/2 κ.γ αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
700 γρ.ζάχαρη
700 γρ.νερό
700 γρ.μέλι
3-4 γαρίφαλα
1 ξυλάκι κανέλας
1 βανίλια
χυμό 1 λεμονιού

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
1/2 κούπα καρύδια τριμμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα απ’όλα βραζουμε ολα τα υλικα για το σιρόπι 6-8 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Διαφήμιση

Σ’ένα μπολ μεγάλο ρίχνω το λάδι,τη ζάχαρη,το χυμό πορτοκάλι,κανελογαρίφαλα,ξύσμα,βανίλιες και τη σόδα και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Προσθέτω το σιμιγδάλι,ανακατεύω και ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν μέχρι να το ρουφήξει το μίγμα και να γίνει μια πολύ αφράτη ζύμη.ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ

Απλά ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να σταθει σε ζύμη και σταματάμε.Πλάθω μελομακαρονα,σε μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού τα βάζω σε 2 ταψιά με λαδόκολα (βγαίνουν 80 κομμάτια περίπου) τα τρυπάω από πάνω με πηρούνι και ψήνω στους 170 βαθμούς με αέρα 20 λεπτά.

Ρίχνω λίγα λίγα τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για 15-20 δευτερόλεπτα και τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα.

Δεν τ αφήνω παραπάνω γιατί ρουφάνε αμέσως το σιρόπι.
Τα βάζω σε πιατέλα και πασπαλίζω με τα καρύδια.

Το μυστικό είναι στο μέλωμα!
Το μυστικό είναι στο σιρόπι που πρέπει να είναι κρύο και τα μελομακάρονα καυτά από τον φούρνο!

Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : Οι Λιχουδιές της Σόφης

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΟι πιο εκπληκτικοί λουκουμάδες
Επόμενο άρθροΘα γίνουν τα πιο εύκολα μπισκότα που έχετε φτιάξει