Συνταγές
Πελτές κυδώνι με 100% επιτυχία – τέλειο χρώμα και εμφάνιση, σίγουρα και γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω τα κυδώνια σε φετες με τη φλούδα κ τα κουκούτσια. Τα βάζω σε κατσαρόλα, ρίχνω νερό να τα σκεπαζει και τα βράζω καλά.
Όταν κρυωσουν βάζω στο τρυπιτο ένα τουλπανι και τα στραγγιζω καλα να βγάλουν το χυμό τους χωρίς καθόλου πολτό για να γίνει διαφανος ο πελτες.
Για κάθε 4 κούπες χυμό,
βάζω 3 κούπες ζάχαρη, ένα κλαδάκι αρμπαροριζα, μια πρέζα αλατι, και αφήνω να βράσει μέχρι να δέσει. Καταλαβαίνω ότι έδεσε όταν ρίχνω μια σταγόνα σε ένα ποτήρι με κρύο νερό και στέκεστε για λίγο στην επιφάνεια και μετά βυθιζεται. Ρίχνω τότε το χυμό από 1 λεμόνι και τον σερβίρω σε ρηχά δοχεία περίπου δύο δάχτυλα ύψος και διακοσμώ με άσπρισμενα αμυγδαλα
Όταν κρυώσει κόβω κομμάτια και σερβίρω.
Ο πετυχημένος πελτες πρέπει να είναι διαφανος με ωραίο χρωμα και να κόβεται χωρίς να ειναι μαστιχωτος
*Κρατάει κι ένα χρόνο.
Η Συνταγή είναι από Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για γλυκό αχλαδάκι .. Οι λεγόμενες κοντούλες
Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακη Αθανασακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικά για την ποσότητα
20 κομμάτια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού καθαριστούν και από κάτω αφαιρέσετε τα κουκούτσια τα βάζετε με μια λεκάνη με πολύ λεμόνι και της κούπες και νερο.. εγώ έβαλα 4 σε μια λεκανιτσα και όσο τα καθαρίζετε θα τα βουτάτε ταυτόχρονα και μετά μέσα βουλιαγμένα στο λεμόνι..
Μόλις τα καθαρίζετε θα βάλετε 2μιση ποτήρια νερό και περίπου 1 κιλό ζάχαρη.. Μόλις πάρει βράση βάζετε ένα ένα γύρο γύρο με το κοτσάνι προς τα πάνω..
τα αφήνετε να βράσουν κανένα 5 λεπτό και σβήνετε την θερμοκρασία και το αφήνετε όλο το βράδυ.. την άλλη μέρα βάζετε μια βανίλια και λίγο κρασί σαμιωτικο το γλυκό και το βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι καλά..
Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακη Αθανασακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.