Γλυκό αχλαδάκι .. Οι λεγόμενες κοντούλες
Connect with us

Συνταγές

Γλυκό αχλαδάκι .. Οι λεγόμενες κοντούλες

Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακη Αθανασακη‎ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Διαφήμιση

Υλικά για την ποσότητα
20 κομμάτια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού καθαριστούν και από κάτω αφαιρέσετε τα κουκούτσια τα βάζετε με μια λεκάνη με πολύ λεμόνι και της κούπες και νερο.. εγώ έβαλα 4 σε μια λεκανιτσα και όσο τα καθαρίζετε θα τα βουτάτε ταυτόχρονα και μετά μέσα βουλιαγμένα στο λεμόνι..

Μόλις τα καθαρίζετε θα βάλετε 2μιση ποτήρια νερό και περίπου 1 κιλό ζάχαρη.. Μόλις πάρει βράση βάζετε ένα ένα γύρο γύρο με το κοτσάνι προς τα πάνω..

τα αφήνετε να βράσουν κανένα 5 λεπτό και σβήνετε την θερμοκρασία και το αφήνετε όλο το βράδυ.. την άλλη μέρα βάζετε μια βανίλια και λίγο κρασί σαμιωτικο το γλυκό και το βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι καλά..

Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακη Αθανασακη‎ “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Διαφήμιση
×
Κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας (Νόστιμη και μυρωδάτη)!