6 σημάδια έλλειψης βιταμινών γραμμένα κυριολεκτικά στο πρόσωπό μας - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Ξεχωριστα

6 σημάδια έλλειψης βιταμινών γραμμένα κυριολεκτικά στο πρόσωπό μας

Το πρόβλημα της ανεπάρκειας βιταμινών, είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Χωρίς τις βιταμίνες, αισθανόμαστε αδύναμοι και αποτελούμε εύκολο στόχο για διάφορους ιούς. Μείναμε έκπληκτοι όταν ανακαλύψαμε ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να δείτε αν παίρνετε αρκετές βιταμίνες, είναι να κοιτάξετε στον καθρέφτη. Μπορείτε να κάνετε τη δική σας εξέταση ενώ διαβάζετε αυτό το άρθρο. […]

Το πρόβλημα της ανεπάρκειας βιταμινών, είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Χωρίς τις βιταμίνες, αισθανόμαστε αδύναμοι και αποτελούμε εύκολο στόχο για διάφορους ιούς.

Διαφήμιση

Μείναμε έκπληκτοι όταν ανακαλύψαμε ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να δείτε αν παίρνετε αρκετές βιταμίνες, είναι να κοιτάξετε στον καθρέφτη. Μπορείτε να κάνετε τη δική σας εξέταση ενώ διαβάζετε αυτό το άρθρο.

Υπερβολικά χλωμό δέρμα

Αν το δέρμα σας έχει γίνει εντελώς χλωμό σε σύγκριση με το πώς είναι κανονικά, αυτό είναι ένα σημάδι ότι σας λείπει βιταμίνη Β12. Χωρίς αυτή, αισθανόμαστε καταπονημένοι και κουρασμένοι. Για να επαναφέρετε το σωστό επίπεδο της βιταμίνης, θα πρέπει να τρώτε περισσότερο κρέας και θαλασσινά προϊόντα.

Διαφήμιση

Ξηρά μαλλιά

Τα ξηρά και εύθραυστα μαλλιά που καλύπτονται σημαντικά από πιτυρίδα, ίσως είναι σημάδι πως σας λείπει η βιοτίνη ή αλλιώς, η βιταμίνη Β7. Αυτό είναι συχνά το αποτέλεσμα της χρήσης αντιβιοτικών. Για να αυξήσετε τα επίπεδα Β7, θα πρέπει να καταναλώνετε πιο συχνά: κρέας, ψάρι, λαχανικά, φρούτα, μανιτάρια και όσπρια. Θα ήταν καλό να αφήσετε για λίγο τις σκέψεις της δίαιτας.

Πρησμένα μάτια

Αν έχετε παρατηρήσει πρήξιμο γύρω από τα μάτια και τα άκρα σας, το σώμα ίσως έχει έλλειψη σε ιώδιο. Η πιο κοινή πηγή πρόσληψης, είναι το ιωδιούχο αλάτι. Επίσης, περιέχεται στα θαλασσινά: αστακούς, γαρίδες, φύκια, σε γαλακτοκομικά προϊόντα, ακόμη και στο ψωμί.

Άχρωμα χείλη

Τα άχρωμα χείλη, ίσως είναι σημάδι έλλειψης σιδήρου. Η χαμηλή αρτηριακή πίεση και τα συχνά κρυολογήματα μπορεί να είναι περαιτέρω ενδείξεις. Το να επαναφέρετε το επίπεδο σε ένα υγιές σημείο, δεν είναι δύσκολο. Για κάποιο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να καταναλώνετε περισσότερο κόκκινο κρέας και να μειώσετε την πρόσληψη τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο.

Αιμορραγία των ούλων

Αυτό, μπορεί να δείχνει έλλειψη της βιταμίνης C. Η μειωμένη ποσότητας της συγκεκριμένης βιταμίνης, μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος, σε πόνους των μυών και σε προβλήματα με τα δόντια. Η βιταμίνη C, βρίσκεται στα εσπεριδοειδή και στις κόκκινες πιπεριές.

Ανεξήγητη κούραση, υπνηλία, ζαλάδα ή τσιμπήματα

Διαφήμιση

Αν αισθάνεστε κουρασμένοι ακόμα και όταν έχετε κοιμηθεί καλά ο οργανισμός σας μπορεί να χρειάζεται βιταμίνη Β12. Σε αυτή την περίπτωση, η μεταφορά οξυγόνου στα όργανα παρεμποδίζεται και οδηγεί σε κόπωση, ζαλάδα και υπνηλία. Επίσης, αυτή η βιταμίνη συμμετέχει στην κανονική λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Η έλλειψη μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα ή αίσθηση ηλεκτροπληξίας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όλα αυτά αποτελούν έμμεσα συμπτώματα ανεπάρκειας βιταμινών. Εάν έχετε παρατηρήσει κάποιο από τα παραπάνω, πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας για μια ακριβή διάγνωση.

Πηγή: fanpage.gr

Διαφήμιση

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.