Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

–Σαλάτα με καρπούζι, φέτα και δυόσμο

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 500γρ. καρπούζι σε κύβους
  • 200γρ. φέτα σε κύβους
  • φύλλα δυόσμου, ρόκας
  • λίγο λάδι
  • πετιμέζι ή σιρόπι ροδιού
  • αλάτι

Βάλε σε μια πιατέλα ή μπολ το καρπούζι και τα κομμάτια φέτας. Έπειτα πρόσθεσε τα φύλλα του δυόσμου και της ρόκας. Ανακάτεψε απαλά. Ρίξε λίγο λάδι και το σιρόπι του ροδιού ή το πετιμέζι. Έτοιμη!

–Ταμπουλέ με ντοματίνια και καρύδια

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 120γρ. πλιγούρι
  • 180ml νερό
  • 100γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • μισό αγγούρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 4κ.σ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 30ml λάδι
  • το χυμό ενός λεμονιού (μεγαλούτσικου)
  • αλάτι

Βάλε το πλιγούρι σε βραστό νερό (που έχουμε αποσύρει από την φωτιά) και άφησε το για 15 λεπτά. Αν δεν το έχει απορροφήσει μέχρι τότε, απλά το στραγγίζεις. Με το που κρυώσει μετάφερε το σε μια γαβάθα και πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε στο τέλος το αλάτι. Έτοιμη για σερβίρισμα!

Δες και αυτό!
Λουκάνικα κομμένα με πατάτες στο φούρνο

–Μαυρομάτικα φασόλια με πιπεριές Φλωρίνης

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 500γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)
  • 2κ.σ λευκό ξύδι
  • 120ml λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • αλάτι, πιπέρι

Μούλιασε από βραδύς τα μαυρομάτικα φασόλια. Την επόμενη μέρα βράσε τα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν, στράγγιξε τα και άφησε τα να κρυώσουν. Έπειτα σε μια γαβάθα ή πιατέλα ρίξε τα φασόλια, τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Για το τέλος άφησε τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Έτοιμη για σερβίρισμα!

Δες και αυτό!
Πάστα με ινδοκάρυδο σε 5 λεπτά!Αφρός!

–Σαλάτα με φακές, φέτα και ντοματίνια

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 225γρ. φακές
  • 1800ml νερό
  • σκόρδο (προαιρετικό)
  • 200γρ. ντοματίνια
  • 8 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
  • 4-5 φύλλα δάφνης
  • μισό αγγούρι σε ροδέλες
  • λίγο λάδι
  • 100γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 100γρ. κατσικίσιο τυρί σε κομματάκια
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • λίγο βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε τις φακές για 20-30 λεπτά- με τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο- μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Μόλις κρυώσουν τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά από πάνω και ανακατεύουμε πολύ καλά. Δροσερή και γευστικότατη.

Δες και αυτό!
Δίχρωμο Σιμιγδαλάτο !!! Νοστιμότατο!

–Σαλάτα με μήλο, φέτα και ξηρούς καρπούς

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • φύλλα από σπανάκι
  • 1 μήλο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 100γρ. φέτα
  • λίγα καρύδια
  • αλάτι

Για το ντρέσσινγκ:

  • 3κ.σ βαλσάμικο
  • 3 κ.σ λάδι
  • αλάτι
  • 1/2 κ.γ μουστάρδα
  • χυμό από 1/2 πορτοκάλι

Αφού πλύνεις καλά το σπανάκι, κόψε το και βάλε το σε ένα μεγάλο μπολ. Από πάνω πρόσθεσε το μήλο σε φέτες, το κρεμμύδι, τη φέτα και τα καρύδια. Σε ένα μπλέντερ ρίξε όλα τα υλικά του ντρέσσινγκ και χτύπησε τα καλά. Τέλος, περίχυσε το πάνω από τη σαλάτα, πρόσθεσε αλάτι και ανακάτεψε.

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση

Δες και αυτά...