3 τρόποι για να στεγνώνουμε πιο γρήγορα τα ρούχα μας το χειμώνα μετά το πλυντήριο - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Ξεχωριστα

3 τρόποι για να στεγνώνουμε πιο γρήγορα τα ρούχα μας το χειμώνα μετά το πλυντήριο

Ο χειμώνας είναι η εποχή που την χαρακτηρίζει το κρύο, οι βροχές και γενικότερα οι χαμηλές θερμοκρασίες. Έχετε διαπιστώσει λοιπόν ότι δημιουργούνται προβλήματα σε ότι αφορά το στέγνωμα των ρούχων. Τις περισσότερες φορές, κυρίως στην βόρεια ηπειρωτική χώρα, τα ρούχα έχουν στην κυριολεξία πετρώσει κατά την διάρκεια της νύκτας. Συνεπώς ο απαιτούμενος χρόνος για να […]

Ο χειμώνας είναι η εποχή που την χαρακτηρίζει το κρύο, οι βροχές και γενικότερα οι χαμηλές θερμοκρασίες. Έχετε διαπιστώσει λοιπόν ότι δημιουργούνται προβλήματα σε ότι αφορά το στέγνωμα των ρούχων. Τις περισσότερες φορές, κυρίως στην βόρεια ηπειρωτική χώρα, τα ρούχα έχουν στην κυριολεξία πετρώσει κατά την διάρκεια της νύκτας.

Διαφήμιση

Συνεπώς ο απαιτούμενος χρόνος για να στεγνώσουν τα ρούχα στην χειμερινή περίοδο αυξάνεται σημαντικά (2-3 επιπλέον μέρες). Ας δούμε όμως 3 τρόπους που αν τους εφαρμόσουμε θα μειώσουμε αυτές τις επιπλέον ημέρες.

1.  Δεν διπλώνουμε τα ρούχα στην απλώστρα. Αντιθέτως, καλύτερα να τα κρεμάσουμε από τους ώμους και να κρέμονται από την μία πλευρά. Το καλοκαίρι σίγουρα δεν θα είχαμε πρόβλημα αν ήταν διπλωμένα. Τον χειμώνα όμως αν τα διπλώσετε θα καθυστερήσετε πολύ το στέγνωμα τους.

2. Ανάμεσα από τα ρούχα που έχουμε βάλει για στέγνωμα, τοποθετούμε μία στεγνή και βαμβακερή πετσέτα. Η πετσέτα θα απορροφήσει μεγάλο μέρος της υγρασίας που εκλύουν τα πλυμένα ρούχα, επιταχύνοντας το στέγνωμα.

Διαφήμιση

3. Απλώνουμε τα ρούχα στην απλώστρα όσο πιο αραιά γίνεται. Όχι πολύ στριμωχτά διότι θα πρέπει να αερίζονται επαρκώς και να φεύγει εύκολα η υγρασία από τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα.

δημοφιλη