Συνταγές
Καταπληκτική Τούρτα Πραλίνα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Yλικά :
Για το παντεσπάνι: (διαμ. 26εκ.)
5 αυγά χωρισμένα
90γρ. ζάχαρη
40γρ. κακάο
60γρ. φαρίνα κόκκινη
2κ.γλ. μπέικιν
Για το σιρόπι:
200γρ. ζάχαρη
200ml. νερό
Λίγο ποτό (εγώ προτιμώ το λευκό ρούμι)
Για την κρέμα πραλίνας:
1 κουτί φυτική σαντιγί Morfat
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
150γρ. λιωμένη κουβερτούρα (σε μπαιν μαρί ή στα μικροκύματα)
1 κουτί ΜΕΡΕΝΤΑ (το μεσαίο μέγεθος)
Κουβερούρα σε νιφάδες και τριμμένο φουντούκι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα το παντεσπάνι: Χτυπάμε δυνατά στο μίξερ τ’ ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα , χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά και στη συνέχεια τους κρόκους έναν-έναν. Εδώ σταματάει το μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι , το κακάο και το μπέικιν (τα οποία έχουμε κοσκινίσει από πριν) λίγο-λίγο και διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα . Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα , αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο , στις αντιστάσεις , στους 180ο.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για λίγα λεπτά!
Για την κρέμα πραλίνας:
Χτυπάμε δυνατά στο μίξερ τη Morfat να αφρατέψει και χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα προσθέτουμε με διαρκή ροή το ζαχαρούχο και στη συνέχεια τη λιωμένη κουβερτούρα. Τέλος προσθέτουμε τη Μερέντα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
-Χωρίζουμε με ένα μεγάλο πριονωτό μαχαίρι το παντεσπάνι (το οποίο στο μεταξύ έχει κρυώσει) στα δύο και τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο στην πιατέλα.
-Σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι.
-Απλώνουμε από πάνω λίγο λιγότερο από τη μισή κρέμα.
-Τοποθετούμε και σιροπιάζουμε τον επόμενο δίσκο..
-Τελειώνουμε ”χτίζοντας” την τούρτα πάνω και στα πλάγια με την υπόλοιπη κρέμα.
-Γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και τριμμένο φουντούκι!!!
Περιμένουμε να παγώσει λίγες ώρες και σερβίρουμε…Καλή επιτυχία!
πηγη: tasteoflife.com.gr