Συνταγές
2 εξαιρετικά Κέικ από τις Χρυσοχέρες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Κεικ με τρουφα και πορτοκαλι
ΥΛΙΚΑ
1 φαρίνα κόκκινη
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
4 αυγά
2,5 κούπες ζάχαρη
1,5 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
ξύσμα από 1,5 – 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι τρούφα σοκολάτα (100 γρ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά και στην συνέχεια ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταία την τρούφα.
Εγώ το ψήνω στους 200 βαθμούς για περίπου 50΄. Το μυστικό φυσικά είναι να μην το παραψήσετε και στεγνώσει. Μόλις βγει στεγνό το μαχαιράκι, αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά.
Συνταγή της κ. Ειρήνη Σταματέλλη
Υλικά
1 πλάκα βούτυρο αγελαδος
1κουπα ζάχαρη λευκή
1 κούπα ζάχαρη καστανή
4 αυγά
Ξύσμα κ χυμό από 1 λεμόνι
1 κούπα γάλα
1 φαριναπ
1κγ υγρή βανίλια (Μπορεί να αντικατασταθεί με βανίλιες σκόνη)
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατεψει.
Προσθέτουμε σταδιακά ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα ,το χυμό, το ξύσμα κ την βανίλια.
Προσθέτουμε το αλεύρι.
Βάζουμε σε βουτυρομενη φόρμα Στους 180 στον αέρα..
Προαιρετικά γαρνιρουμε με γλασο λεμονιού
1 κούπα ζάχαρη
Χυμό κ ξύσμα από 2 λεμόνια
Ανακατεύουμε όλα μαζί καλά κ περιχύνουμε το κέικ….
Συνταγή από την κ. Μελίνα Εξαδακτύλου