Συνταγές
Φανταστικοί ντοματοκεφτέδες φούρνου – η λατρεία του καλοκαιριού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ρίχνω 4 μεγάλες ντομάτες σφιχτές (αφού πρώτα τις έχω κόψει σε μικρά κομματάκια), 1 καρότο τριμμένο, 1 κολοκυθάκι τριμμένο, 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο, 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 4 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, 1/2 κούπα ελαιόλαδο, 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό (αν έχουμε πολλά ζουμιά συμπληρώνουμε κι άλλο)
στην μύτη του κουταλιού ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν και ανακατεύω καλά.
Σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα ρίχνω με ένα κουτάλι το μείγμα μου…
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°.
Περιμένω μέχρι να πιάσει κρούστα
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
10.000 ντομάτες από μία μόνο ντοματιά! Γίνεται? Και όμως γίνεται!
Μπορεί να μοιάζει με κάτι που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο, αλλά αυτή η ντοματιά-χταπόδι είναι απλώς ένα υβρίδιο που αναπτύσσεται από μία μόνο ρίζα, αλλά απλώνεται σε μια μεγάλη πέργκολα και δίνει δεκάδες χιλιάδες ντομάτες κάθε εποχή.
Με την πρώτη ματιά μπορεί να μοιάζει με φάρσα, ωστόσο πρόκειται για ένα ασυνήθιστο φυτό, ή καλύτερα για έναν ασυνήθιστο τρόπο καλλιέργειας της ντομάτας.
Πιο συγκεκριμένα, η ντοματιά φυτεύεται σε μια γλάστρα και στη συνέχεια καλλιεργείται πάνω σε μια πέργκολα, φροντίζοντας να αναπτυχθεί αρκετά έτσι ώστε να υπάρχει παραγωγή πολλών κιλών.
Η καλλιέργειά της κατά τα άλλα είναι ίδια με τις συνηθισμένες ντοματιές και το αποτέλεσμα της παραγωγής ικανοποιεί και τους πλέον απαιτητικούς, αφού μπορεί να δώσει μέχρι και 10.000 ντομάτες!
ΠΗΓΗ: www.fumara.gr