Συνταγές
Έγιναν πεντανόστιμα και φανταστικά! Καλαμαράκια βίδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Χρειάζομαστε 1 συσκευασία καλαμαράκια σε κονσέρβα, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη, 5 κτσ. ελαιόλαδο, 1 κτγ. ζάχαρη, 2 συσκευασίες χυμό ντομάτας , λίγο μπούκοβο, 1/2 φλιτζάνι κρασιού Κονιάκ, αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια από το κεντρικό κόκκαλο και τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Βράζουμε τις βίδες και σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδια και το σκόρδο και το μπούκοβο για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, ζάχαρη και αλάτι και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι.
Όταν μείνει με το λάδι της ρίχνουμε χοντροκομμένα τα καλαμαράκια.
Η συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Ώρα για ελαιόψωμα με 4 υλικά.
Η συνταγή είναι από κ. Dimitra Varsam – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ώρα για ελαιόψωμα με 4 υλικά
-500 γρ. φαριναπ
-1 κουτί μικρό μπύρα, λίγη ρίγανη
-ελιές κομμένες, πιπεριά ψιλοκομμένη
-αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπύρα και το αλάτι μέχρι να ενώθουν όλα, προσθέτω τις ελιές και ζυμώνουμε εγώ πρόσθεσα και αλεύρι γοχ. έως να μην κολλάει, λάδωσα φόρμες ατομικές για καπ κέικ.
Αφού αφήσουμε μέσα για 15 λεπτά να ξεκουραστούν σκεπασμένα με πετσέτα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50 λεπτά.
Μπορείτε φυσικά να το βάλετε σε μακρόστενη φόρμα.
Μπορείτε να συμπληρώσετε και τυρί η ντομάτα.
Η συνταγή είναι από κ. Dimitra Varsam – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.