Συνταγές
Αγαπημένη μαρμελάδα φράουλα με κομμάτια μέσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες
600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. υγρη βανίλια
1 κ.γ. λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φράουλες από το βράδυ,τις κόβουμε σε μέτρια προς μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στη κατσαρόλα.
Από πάνω βάζουμε τη ζάχαρη και τις φέρνουμε δύο βόλτες με τη ξύλινη κουτάλα.
Βάζουμε τη κατσαρόλα σκεπασμένη στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα ξεκινάμε το βράσιμο, το ξαφρισμα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 25′ μέχρι να δέσει.
Πριν τελειώσει το βράσιμο 2′ Ρίχνουμε τη βανίλια και το λεμόνι.
Έχουμε αποστειρώσει τα βάζα στο φούρνο στον αέρα (χωρίς το καπάκι ) στους 100 βαθμούς για 10′.
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Όσο υπάρχουν ακόμα φράουλες, μαρμελάδα φράουλα και σιρόπι φράουλα για το παγωτό και το γιαούρτι.
Η Συνταγή είναι από κ. Tsampika Tsampika – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
4κουπακια φράουλες
1/12κιλο ζάχαρη
λίγο χυμό λεμονιού
ενα ποτήρι νερό
3 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις φράουλες τις κόβουμε και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη όλο το βράδυ να βγάλουν τα υγρά τους πρόσθετουμε το νερο και τη βάζουμε να βραση σε χαμηλή φωτιά ξαφριζοντας για μισή ωρα
Βγάζουμε με την τρυπητή φράουλες και τις λιωνουμε στο μουλτι και τις βάζουμε σε αλλη κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να δεσει ρίχνουμε και τις βανιλιες και το λεμόνι .
Το σιρόπι το βραζουμε και αυτό να δέσει ,αφήνουμε και κομματάκια φράουλας ρίχνουμε και λεμόνι και βανιλιες.
Με αυτό τον τρόπο έχουμε και μαρμελάδα και σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από κ. Tsampika Tsampika – “Χρυσές Συνταγές”.