Συνταγές
Χρυσαφένιο χρώμα στο πιο καταπληκτικό γαλακτομπούρεκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Εύα Βλάχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
-500 γρ. φύλλα Βυρητού
-200 γρ. καλό βούτυρο
Κρέμα:
-1 λίτρο φρέσκο γάλα
-1 ποτήρι ζάχαρη
-1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
-4 αυγά (χωριάτικα)
-3 βανίλιες
-50 γρ. βούτυρο
Σιρόπι:
-3 ποτήρια ζάχαρη
-2,5 ποτήρια νερό
-1 ξύλο κανέλας
-φλούδα 1 λεμονιού
-2 κτσ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε τα 4 υλικά σιροπιού & τέλος, το χυμό λεμονιού(10′-12′). Αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε τα 5 υλικά κρέμας στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο να κρυώσει.
Βουτυρώνω ταψί και στρώνω τα μισά φύλλα Βυρητού βουτυρώνοντας ανάμεσα τους, στρώνω την κρύα κρέμα και μετά τα υπόλοιπα φύλλα & όλο το βούτυρο.
Χαράζω & ψήνω μέχρι να ροδίσει. Μόλις βγει το σιροπιάζω με το κρύο σιρόπι & αφήνω ν’ απορροφηθεί 3-4 ώρες.
Η Σσνταγή είναι από Εύα Βλάχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
Όπως και να το φτιάξεις είναι φοβερό! Γαλακτομπούρεκο μακεδονικό.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
-1 φλυτζάνι του τσαγιού Ζάχαρη
-5 τεμ. αυγά
-1 τεμ. μπέικιν πάουντερ
-1 πακέτο φύλλο κρούστας
-1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:
-2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
-1 νεροπότηρο νερό
-2 τεμ. βανίλιες
-από 1 λεμόνι φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζετε τα φύλλα κρούστας σουρωτά στο ταψί, ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
Τα φύλλα τα ανοίγετε λίγο όπως είναι σουρωμένα και προσθέτετε λίγη κρέμα ενδιάμεσα.
Μετά προσθέτετε και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω. Βάζετε να ψηθεί στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Για το σιρόπι βράζετε τα υλικά όλα μαζί για περίπου 8-9 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το αφήνετε λίγο να κρυώσει, πρέπει να είναι ζεστό όχι καυτό και περιχύνετε το γαλακτομπούρεκο το οποίο πρέπει να είναι κρύο.
chefoylis