Συνταγές
Όμορφο σπιτάκι με παντεσπάνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Saltaoura – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.
ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπάνι:
70 γρ ζάχαρη (έβαλα λίγο πιο κάτω από τη μέση της κούπας του ΝΕΣ)
70 ml καλαμποκέλαιο
50 γρ αλεύρι (έβαλα περίπου μισή κούπα του ΝΕΣ)
5 αυγά
για τη κρέμα:
1 συσκευασία 330 ml κρέμα γάλακτος
3-4 κσ μερέντα
σιρόπι:
1/2 φλ ζάχαρη
1/2 φλ νερό
βράζω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνω να κρυώσει.
για επικάλυψη:
ζάχαρη άχνη
κακάο
10 μπισκότα πτι-μπερ
κερασάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε ασπράδια από κρόκους.
Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνοντας τμηματικά σε 2-3 δόσεις τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη και ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί ο καθένας στο μείγμα.
Ρίχνουμε το λάδι τμηματικά σε 2-3 δόσεις συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε σε λαμαρίνα 35*35 λαδόκολλα (ταψί του φούρνου 33*37 πρέπει να ήταν) και απλώνουμε το μείγμα (θέλουμε να βγει λεπτό το παντεσπάνι)
Ψήνουμε στους 190 C για 20 λεπτά
χτυπάμε τη σαντιγί και προσθέτουμε και τη μερέντα.
Κόβουμε το παντεσπάνι κατά μήκος σε 4 λωρίδες, οι 3 στο ίδιο πλάτος και η 4η πιο φαρδιά.
Την πιο φαρδιά την κόβω στα 2 αλλά όχι ισομερώς, η μία λωρίδα να είναι το 1/3 σε φάρδος της άλλης.
Τοποθετουμε σε στρώματα παντεσπάνι-σιρόπι-κρέμα.
παίρνουμε τις 3 ίδιες λωρίδες παντεσπάνι.
Βάζουμε σε πιατέλα τη μια (κόβω λίγο για να έρθει ίσα με το δίσκο και να μην εξέχει) Σιροπιάζουμε με ένα κουταλάκι και απλώνουμε κρέμα. Στρώνουμε καλά και τοποθετουμε το 2ο παντεσπάνι.
Ξανά σιρόπι και έπειτα κρέμα. Τοποθετουμε το 3ο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και καλύπτουμε με κρέμα.
Βάζουμε από πάνω το πιο μεγάλο κομμάτι (2/3 φάρδος – από το ανισομερές κόψιμο) και σιροπιάζουμε και καλύπτουμε με κρέμα. Τοποθετουμε τέλος το μικρότερο (1/3 φάρδος) – σιρόπι-κρέμα.
Βρέχουμε τα μπισκότα στο σιρόπι που μου περίσσεψε (ή σε γάλα) και φτιάχνουμε τη σκεπή.
Πασπαλίζουμε με κακάο και μετά με άχνη.
Τοποθετουμε στην κορυφή της στέγης κερασάκια.
κόβουμε τετράγωνα κομμάτια από το παντεσπάνι που κοβουμε και βάζουμε για τα παράθυρα στο πλάι και για πόρτα.
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Saltaoura – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.