Συνταγές
Όλα στη σχάρα με σος μουστάρδας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για τη σος:
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Ενα φλιτζάνακι του ελληνικού καφέ ζωμό λαχανικών η μόνο νερό
2 κ.σ μουστάρδα Dijon
3 κ.σ μαγιονέζα light
Άλατι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Χυμό ενός λεμονιού
Σκονι σκόρδου (προαιρετικό)
Όλα μαζί στο μουλτι για 2 λεπτά.
Την φυλάμε στο ψυγείο
Σερβίρουμε τα καλαμαράκια και το χταπόδι ψημένα στη σχάρα με τη σος, φρέσκο άνηθο και δεντρολίβανο.
Για τις πατάτες φούρνου:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε ελαφρώς. Τυλίγουμε σε χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο. Βάζουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να έχουν ψηθεί.
Αφού ψηθούν τις ανοίγουμε και τις χτυπάμε με την παλάμη μας να σπάσουν. Ρίχνουμε αλάτι και τις τοποθετούμε στο πιάτο που Θα τις σερβίρουμε.
Κόβουμε κομμάτι φρέσκο ανάλατο βούτυρο και όπως είναι ζεστές το τοποθετούμε πάνω στις πατάτες να λιώσει.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πιπέρι Cayenne, και λίγο χυμό λεμονιού και άλατι.
Σερβίρουμε με φρέσκο δεντρολίβανο.
Για το χταπόδι, καλαμαράκια και γαρίδες σχάρας:
Βάζουμε ολόκληρο το χταπόδι στην χύτρα ταχύτητας για 15 λεπτά να βράσει με ένα κρεμμύδι ολόκληρο και 3-4 κεφάλαια γαρύφαλλο.
Αφού κρυώσει το βγάζουμε και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα ξεπλένουμε να φύγει η μοβ πέτσα. Βάζουμε το χταπόδι σε ένα μπολ με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και άλατι.
Ανακατεύουμε καλά και το ψήνουμε. Δεν θέλει πολύ ψήσιμο για να μη στεγνώσει.
Την ίδια διαδικασία κάνουμε και για τα καλαμαράκια και τις γαρίδες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”