Κεικ
Ιδανικό για πρωινό – αφράτο κέικ χωρίς μίξερ με ζαχαρούχο γάλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Θα φτιάξετε το πιο τέλειο κέικ με το αλεύρι και ζαχαρούχο γάλα που θα εκπλαγείτε! Συνταγή για αφράτο κέικ χωρίς μίξερ σε 5′
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
-4 ώριμες μπανάνες
-300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
-340 γρ. αλεύρι Κούλα
-2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-100 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
-λιωμένη σοκολάτα (προαιρετικά)
-αμύγδαλα φιλέ για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού ξεφλουδίσουμε τις μπανάνες, τις βάζουμε σε ένα μπωλ και με το πηρούνι τις πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Συμπληρώνουμε το αλεύρι, το μπέηκιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ και συνεχίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.
Αδειάζουμε και στρώνουμε το μίγμα σε 2 ίδιες αλουμινένιες φόρμες τις οποίες έχουμε λαδώσει ελαφρώς.
Βάζουμε τις φόρμες σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα.
Λιώνουμε την σοκολάτα.
Βγάζουμε τις φόρμες από τον φούρνο και αφού ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Με την λιωμένη σοκολάτα γαρνίρουμε τα κέικ και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “ζαχαρούχο γάλα ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή …
ω ναι… Μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα και μια αλμυρή συνταγή για ελιοπιτάκια.
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
Υλικά:
1 πακέτο 500γρ φύλλο κρούστας
1 τενεκεδάκι ζαχαρούχο
2 τενεκεδάκια νερό
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. αφού ξεπαγώσουμε το φύλλο, βουτυρώνουμε ένα ένα το κάθε φύλλο ξεχωριστά και τα βάζουμε σουφρωτά σε βουτυρωμένο ταψί
2. ψήνουμε 10 λεπτά στους 200.
3. σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το νερό.
4. Βγάζουμε το ταψί απ τον φούρνο και ρίχνουμε την κρέμα του ζαχαρούχου ομοιόμορφα
5. ψήνουμε 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει
6. σερβίρουμε με άχνη και κανέλα
ΕΛΙΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι νερό {ή γάλα εκτός νηστείας}
1 φακελάκι μαγιά
αλάτι πιπέρι ρίγανη
ελιές ψιλοκομμένες
αλεύρι όσο πάρει να γίνει σφιχτό ζυμαράκι αλλά ελαστικό
άλλη γέμιση:
σταφίδες ή τυρι ή ζαμπον κασέρι ή σταγόνες σοκολάτας κλπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
όλα ανακάτεμα στη λεκάνη,
να μη γίνει πολύ σφιχτό μίγμα!
αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και κάνουμε μπαλίτσες στο ταψί
ψήνουμε 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dolmadaki