Συνταγές
Τα αγαπημένα μας Ποντιακά τσιριχτα ( λαλαγγίτες)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Πίτσα Χαραλαμπίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά χτυπημένα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Λίγο αλάτι
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ηλιέλαιο αρκετό σε τηγάνι .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε κατά σειρά τα υλικά και βάζουμε αλεύρι όσο να γίνει ένας χυλός,όχι ιδιαίτερα σφιχτός.
Παίρνουμε χυλό με το Κουτάλι της σούπας και ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Μόλις ροδισει η μία πλευρά,γυρίζουμε από την άλλη .
Η Συνταγή είναι από Πίτσα Χαραλαμπίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ωτία τα ποντιακά
Συστατικά
2 αυγά ,
100 γρ. ζάχαρη ,
400 γρ. γιαούρτι αγελαδίτσα ,
1 βανιλια
½ κ. γλ. σόδα
αλεύρι όσο πάρει, μισό κιλό περίπου και παραπάνω
λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Ανακατεύουμε τα 5 πρώτα υλικά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι,
για να γίνει η ζύμη μας ούτε πολύ σκληρή, ούτε να κολλάει και στα χέρια.
Ανοίγουμε σε φύλλο 2 χιλ και κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες. Τις λωρίδες τις κόβουμε σε ρόμβους. Στο κέντρο κάθε χαρακιάς κάνουμε ένα κόψιμο μικρό , ώστε να περνά από μέσα η μια άκρη της ζύμης, όπως στη φωτό.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι τα ωτία μέχρι να χρυσίσουν.
Από πάνω ρίχνουμε ζάχαρη άχνη.