Συνταγές
Το καλύτερο μυρμηγκάτο που έχουμε δοκιμάσει με άρωμα και γεύση πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Διαδρομές Αννίτας”
ΥΛΙΚΑ
125 γρ. βούτυρο αναλατο, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 6 αυγά, 1 βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού, 1 1/2 φλυτζανι αλεύρι ζαχαροπλαστικης, 1 κουταλάκι μπεκιν παουτερ, 1/2 φλυτζανι τρούφα σοκολάτας ή νυφαδες σοκολάτας…. ΣΙΡΌΠΙ.. 2 φλυτζανια νερό, 2 φλυτζανια ζάχαρη, φλούδα πορτοκαλιού, 1 βανίλια
ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ
125 γρ.βουτυτο, 3 κουταλιές ζάχαρη, 4 κουταλιές αγλυκο κακάο, 1 φλυτζανι νερό, 1/2 φλυτζανι γάλα, 2 κουταλιές κορν φλάουρ, 1 βανίλια
ΓΑΡΝΊΡΙΣΜΑ
ΣΤΟ γύρο του γλυκού ρίχνουμε τρούφα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπουμε το βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, βανίλια, ξύσμα, αλεύρι και μπεκιν όπως φτιάχνουμε ένα απλό κέικ
προσθέτουμε στο τέλος την τρούφα, ψήνουμε σε φόρμα στρογγυλή με άνοιγμα σε προθερμενωμενο φούρνο για 30 ΛΕΠΤΆ
ΣΙΡΌΠΙ
10 ΛΕΠΤΑ ΒΡΑΣΜΌ
Όταν κρυώσει περιχύνουμε το σιρόπι. Επικάλυψη… Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε σε μπωλ τη ζάχαρη, κακάο, νερό, γάλα, κορν φλάουρ, βανίλια
τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στο μίγμα βουτύρου και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το γλασο μέχρι να γίνει παχιρρευστο
Περιχύνουμε το γλασο στο κρύο γλυκό και πασπαλίζουμε το γύρο με τρούφα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Διαδρομές Αννίτας”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Ωραιότατο κέικ μυρμηγκάτο
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Alexiadou – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
Υλικά κεικ:
250γρ βούτυρο,
6 αυγά,
3κουπες φαρίνα,
1κουπα γάλα,
1 1/2κουπα ζάχαρη,
1 βανίλια,
1κγλ μπέικον,
Σιρόπι:
2 1/2 κούπες νερο,
2 1/2 κούπες ζάχαρη (όταν αρχίσει να βράζει το αφήνω 4-5′ και σβήνω το ματι)
Εκτελεση:
Ακολουθούμε τα βήματα του απλού κεικ, βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι εναλλαξ με το γάλα (στο αλεύρι το μπεκιν και την βανίλια) και στο τέλος την τρούφα σοκολάτας, ψήνω σε βουτυρωμενο ταχι 35Χ25, 170ο, αντιστάσεις, περιιπου 60′, σιροπιαζω κρύο σιρόπι ζεστό κέικ
Επικάλυψη σε κρύο κέικ με γκαναζ κουβερτουρας (125γρ κουβερτουρα, 125κρ.γαλακτος)
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ:
1 ΚΡ. ΦΥΤΙΚΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ(το πράσινο κουτί)500γρ. και 1/2κουτι ζαχαρουχο και 2 βανιλιες (εάν έχουμε την φυσική ακόμη καλύτερα, τα σπορεκια από μια βανίλια)
Χτυπάμε στο μίξερ να εχουμε την υφή γιαουρτιού και παγώνουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Alexiadou – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.