Συνταγές
Τι υπέροχο σπεντζοφάι, είναι αυτό;
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πανδαισία γεύσεων το φαγητό.
Λουκούμι έγινε.
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3 λουκάνικα χωριάτικα
πιπεριές κέρατα
2 κρεμμύδια
2 σκελ. σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
σάλτσα αν έχετε σπιτική ακόμα καλύτερα!!
1 κουταλιά καλά γεμάτη πελτέ
κόκκινη πάπρικα
αλάτι και πιπέρι, λίγο λάδι και νερό
Εκτέλεση
Ολα τα υλικά μαζί, τα κρεμμύδια πολύ- πολύ ψιλοκομμένα τόσο όσο όταν θα ψηθεί το φαγητό μας να μην φαίνονται μέσα αλλά να έχουμε μόνο την γλύκα τους από το κρεμμύδι.
Ενα καλό ανακάτεμα και στον φούρνο για μια ώρα μέχρι να ψηθούν καλά τα λουκάνικα και οι πιπεριές και να δέσει η σάλτσα τους.
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Ωραιότατος μεζές σπεντζοφάι
Η συνταγή είναι από κ. Λιτσα Φραγκακου – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.
ΥΛΙΚΑ
600γρ. λουκάνικα μοσχαρίσια σε φέτες
ελαιόλαδο
2 πιπεριές πράσινες σε χοντρές φέτες
2 πιπεριές φλώρινης σε χοντρές φέτες
1 κρεμμύδι μεγάλο σε χοντρές φέτες
μισό κρασοπότηρο κρασί κόκκινο
αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, ρίγανη
2 κτσ. πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες φρέσκες στον τρίφτη
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα, αφού πάρουν χρώμα τα βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις μαλακώσουν ρίχνω τα λουκάνικα πάλι μέσα και προσθέτω το κρασί, τα μπαχαρικά, τις ντομάτες και τη ζάχαρη.
Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα και μόλις ετοιμαστεί, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω.
Συνοδεύεται με μακαρόνια ή πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.
Η συνταγή είναι από κ. Λιτσα Φραγκακου – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.