Συνταγές
Απόψε συνταγή από τη Θεσσαλία την λεγόμενη “Μπομπότα”…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αγαπάμε όλη την Ελλάδα κάθε τόπος είναι ξεχωριστός με τα ήθη, έθιμα, και τις παραδόσεις του!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
500 γρ. γιαούρτι πρόβειο
500 γρ. ηλιέλαιο
500 γρ. νερό
500 γρ. φέτα θρυματισμένη με το χέρι
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
Μισό λεμόνι το χυμό του
1 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
1 κ.γλυκού αλάτι
Μισό κιλό αλεύρι καλαμποκιού
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε με βιτάμ το ταψί του φούρνου και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε 30 με 35 λεπτά στο αερόθερμο.
Τα υλικά τα έγραψα με τη σειρά που τα έβαλα .
Σε μια λεκάνη δεν χρειάζεται μίξερ.
Χτυπάς πρώτα τα αυγά να ενωθούν κάθετα τα υπόλοιπα.
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Ωραιότατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο.
Η Συνταγή είναι από κ. Valanta Papagiannopoulou Antonis Mpratsos – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
140 γρ. αλεύρι γοχ.
1 κτγ. μπέικιν
170 γρ. Βιτάμ λιωμένο
400 γρ. φέτα
200 γρ. γραβιέρα ανάλατη
2 αβγά χτυπημένα
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
Λίγο πιπέρι
Αλάτι δεν βάζω καθόλου γιατί τα τυριά είναι αλμυρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αβγά, το λιωμένο Βιτάμ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τα τυριά και το πιπέρι.
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 45′.
Η Συνταγή είναι από κ. Valanta Papagiannopoulou Antonis Mpratsos – “Μπαχάρι και κανέλα.”.