Συνταγές
Φανταστικές πίτσες για το βραδινό μας που θα σε χορτάσει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 1 φακελάκι ξερή μαγιά, λίγο αλάτι, 1 κτγ. ζάχαρη, 1 ποτήρι χλιαρό νερό, λίγο λάδι, σάλτσα ντομάτας, υλικά της αρεσκείας μας.
Βάζουμε σε μια λεκάνη τα υλικά για την ζύμη, ζυμώνουμε, φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη, αφήνουμε να φουσκώσει και όταν γίνει ρίχνουμε στο πάγκο σιμιγδάλι ψιλό, ζυμώνουμε ελαφρώς, λαδώνουμε τα ταψιά και ανοίγουμε με τα χέρια μέσα στο ταψί.
Βάζουμε σάλτσα ντομάτας, υλικά που προτιμάμε.
ψΨουμε στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να γίνουν.
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Ωραιότατες και λαχταριστές πίτσες.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αγαπημένη πίτσα με σπιτική ζύμη για να αποφεύγεις τις κατεψυγμένες ή ακόμη και το delivery!
Φτιαγμένες με αγνά υλικά, όπως την θέλετε!
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
1 φλ. γάλα χλιαρό
1 φακ. μαγιά
1 κτγ. ζάχαρη
1 κτγ. αλάτι
1 κτσ. λάδι
2 φλ. αλέυρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με την μαγιά και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι και το αλέυρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνουμε να φουσκώσει. Χωρίζουμε στα δύο τα ζυμαράκι και με τα χέρια το απλώνουμε στα ταψάκια.
Βάζουμε λίγο σαλτάρει τυράκι που λιώνει και ότι αλλαντικό θέλετε.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.