Συνταγές
Ωραιότατα τυροπιτάκια στο τσακ – μπαμ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova – Μπαχάρι και κανέλα.”
Υλικά
2 ,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις+ 1 κουταλάκι του τσαγιού μπεικιν παουντερ
1 φλιτζάνι γιαούρτι +1 κουταλακι τού τσαγιού ίσο σόδα μαγειρική
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα με το χέρι
1 αυγό
1 κουταλακι τού τσαγιού αλάτι (αν τή φέτα είναι πιο πικάντικη μή βάζετε)
3 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.σ.γεματη βιταμ ή βούτυρο
Λίγο κίτρινο τυρι κομμενο σέ μικρά κυβακια (περίπου από μια κουταλιά)
Σουσάμι για πασπαλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με την μπεικιν παουντερ τό αυγό, το γιαούρτι ανακατεμένο με την σόδα μαγειρική να φουσκώσει, τή φέτα,το λάδι ,το βιταμ ,το αλάτι αν χρειαστεί και με μία κουταλιά ανακατευουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σέ μια ζύμη πού κολλάει στα χέρια.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς να ζεσταθεί όσο φτιαχνουμε τά μπαλάκια.Περνουμε μια κ.σ.απο τή ζύμη και με λαδωμένα χέρια φτιαχνουμε μία μπάλα και τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.Με ένα σφηνάκι αλευρωμενο πατάμε στην μέση και κάνουμε μια λακκούβα που γεμίζουμε με τό κίτρινο τυρι (εγώ είχα μοτσαρέλα)
Με ένα πινέλο και με λίγο νερό αλειφουμε της πιτουλες και πασπαλιζουμε με σουσάμι. Ψηνουμε για 15 λεπτά στον αέρα. Μόλις τα βγάλουμε αλειφουμε με λίγο λάδι και αφήνουμε για 5 λεπτά σκεπασμένα με πετσέτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova – Μπαχάρι και κανέλα.”