Συνταγές
Ωραιότατα τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια που γίνονται πεντανόστιμα – Καλή σας απολαύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 1 κιλό
Ξερή Μαγιά 2 φακελάκια
Γάλα 2 ποτήρια χλιαρό
1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
Αλατι λίγο
Ζαχαρη λίγη
Αυγα 1 για την επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το γάλα με τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί τελείως, συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος βάζουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι.
Αφήνουμε το ζυμάρι να διπλασιαστεί σε όγκο γύρω στη μία ώρα. Όταν φουσκώσει την ξαναπατάμε και την ανακατεύουμε πάλι να κάτσει
Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλω βάζω το τυρί και λουκάνικα και τα βάζουμε κατευθείαν φούρνο και φουσκώνουν μόνα τους, δεν περιμένουμε καθόλου
Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραία χρώμα
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για υπέροχα λαχταριστά τυροπιτάκια στο τσακ -μπαμ
Αφρός και χωρίς κόπο τυροπιτάκια για μικρούς και μεγάλους!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
200 γρ βιταμ
1/2 φλ. του τσαγιού σπορέλαιο
1 φλ. του τσαγιού γιαούρτι
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
1 αυγό +1κροκο διαλυμένο με λίγο γάλα για την επάλειψη
Τυρί φέτα θρυμματισμένη 1 φλ. του τσαγιού
1 κ.γ.μπεηκιν
Αλεύρι γ.ο.χ.περιπου 400 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με το σύρμα ανακατεύουμε καλά το βιτάμ -λάδι- γιαούρτι -αυγό προσθέτουμε ζαχαρη-αλατι -φέτα με τελευταίο το αλεύρι +μπεηκιν.Ζημωνουμε η ζύμη είναι αφράτη δεν κολλάει στα χέρια
Πλάθουμε σε μπάλες μεγέθους ενός μεγάλου μανταρινιού τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα κάνουμε επάλειψη με τον κρόκο +γάλα χαράζουμε σε σταυρό με το εξάρτημα που κόβουμε πίτσα η με ένα κοφτερό μαχαίρι πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν περίπου 30 με 35 λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”