Συνταγές
Ωραία Καρυδόπιτα – Μια γευστική πρόταση για συναρπαστική απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Karolina Mega -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
6 αυγά
1 φλ.τσαγιου καρύδι (χοντροκομμένο στο μουλτι και έξτρα για ντεκόρ)
1φλ.τσαγιου ζάχαρη
2 κουτ.γλυκου κονιάκ
2 κουτ.γλυκου κακάο
1 κουτ.γλυκου κανέλα
1 κουτ.γλυκου γαρύφαλλο
1,5 φλυτζ.τσαγιου αλεύρι Γ.Ο.Χ
1,5 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ
Σιρόπι:
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2,5 φλυτζάνια νερό
1 ξυλακι κανέλα
2 βανιλιες
2 φλούδες απο πορτοκάλι και λεμόνι
Για την κρέμα από πάνω χτύπαμε στο μίξερ μία σαντιγύ 500ml ζαχαροπλαστικής και πασπαλισα με μπόλικο καρύδι (προαιρετικά και κανέλα)
Εκτέλεση:
Χτύπαμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους με τη ζαχαρη σε χωριστά μπωλ(μιξερ)
Σε αλλο μπωλ προσθεσουμε όλα τα στέρεα υλικά
Ανακατευοντας με κουτάλι (Αλευρι ,μπεικιν,κακαο,γαρύφαλλο,κανέλα )
Με μαριζ ριχνουμε τα στερεα μεσα στο μίγμα ζαχαρη και αυγα και μετα σιγα σιγά τη μαρέγκα στο τέλος και το κονιάκ και ανακατευουμε απαλά.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αντιστάσεις συνήθως το κάνω σε βουτυρο.ταψακι(22×30) αλλά αυτή τη φορά σε ίδιο μεγέθος έβαλα γυάλινο πυρέξ,ριχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.Ετοιμαζουμε το σιρόπι να βρασει για 8 λεπτά και το ριχνουμε καυτό απο πανω με κουτάλι.
Αφηνουμε πάλι να κρυωσει,χτυπάμε την (κρύα)σαντιγύ για 3-4 λεπτά(μιξερ)και ψυγείο!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Karolina Mega -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”