Συνταγές
Ωραία και νόστιμη ιδέα για ζελέ σε πεπόνι με φρούτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1 μέτριο σε μέγεθος στρογγυλό πεπόνι
1 1/2 κουπα (περίπου θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του πεπονιου) διάφορα φρούτα κομμένα σε κύβους, να υπάρχουν και κόκκινα
1 φακελάκι light ζελέ λεμόνι η ότι σας αρέσει
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κόβουμε λίγο την κάτω πλευρά του πεπονιου για να μπορεί να κάτσει.
Κόβουμε καπάκι απο την πάνω πλευρά και αδειάζουμε τα κουκούτσια με ένα κουτάλι και κατόπιν σιγά σιγά αφαιρούμε λίγη από τη σάρκα του για να το γεμήσουμε.
Αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσει για 10′ λεπτά.
Το γεμίζουμε με τα φρούτα χωρίς να πιέζουμε.
Κάνουμε το ζελέ με ένα ποτήρι ζεστό νερό και το ανακατεύουμε να λιώσει η ζελατίνη.
Ρίχνουμε 1 ποτήρι κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά.
Με ένα κουτάλι στην αρχή, ρίχνουμε στο πεπόνι και πάνω στα φρούτα το ζελέ. Κατόπιν ρίχνουμε αρκετό να γεμίσει.
Αυτό που περισσεύει το κρατάμε δεν το πετάμε. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Κατόπιν το κόβουμε όπως θέλουμε και το σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”