Συνταγές
Πολύ αφράτο ελιόψωμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 φλυτζάνι νερό χλιαρό
1 φακ μαγιά
1 κ γ ζάχαρη
1 κ.γ αλατι
3 φλιτζάνια αλέυρι
1 φλ καφέ ελαιόλαδο
1.5 φλ ελιες ψιλοκομμένες
Λίγο ρίγανη
Λίγο ελαιόλαδο για το αλλειμα
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανακι βάζουμε το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατέυουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά προσθέτουμε το λάδι και σιγά σιγά το αλεύρι το αλάτι την ρίγανη και ζυμώνουμε μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.Μετα χωρίζω την ζύμη σε κομμάτια.
Παίρνουμε ένα ένα ζυμαράκι το ανοίγω βάζω ελιές και το κλείνω μπαλάκι
Τα βάζουμε περιμετρικά γύρω γύρω από το ταψάκι.Βαζω ένα μπαλάκι και στο κέντρο.Ανοιγω ενα κομμάτι ζύμης κόβω τρίγωνα βαζω λίγες ελιτσες και το τυλίγω σαν λουλουδάκι. Τα τοποθετουμε γύρω από το κεντρικό μπαλάκι. Μετα φτιάχνουμε κοτσίδες και στόλιζουμε .
Την ιδέα για τον στολισμό την είδαμε στο pinterest
Αλειφουμε με λίγο λαδάκι αφήνω να φουσκώσουν πάλι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για ωραία και απλή συνταγή για αλμυρό Κέικ με ελιές, φέτα και αρωματικά
Υλικά
Για τη ζύμη
1/2 ποτήρι λάδι
1/2 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές γιαούρτι
2 αυγά
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
100 γρ. φέτα, ψιλοκομμένη
80 γρ. μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες (συστήνεται να τις πλύνετε καλά πριν τις ψιλοκόψετε)
μείγμα αρωματικών από ξερό δυόσμο, τρίμμα πορτοκαλιού και ρίγανη
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το γάλα, το γιαούρτι και τα αυγά.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη φέτα, τις ελιές, και τα αρωματικά.
3. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε όσο χρειάζεται μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πέφτει από το κουτάλι. Καλύπτουμε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας κέικ με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα.
4. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Η συνταγή ανήκει στην κ. Γεωργία Ανδρέου – politis.com.cy