Συνταγές
Πολύ νόστιμα μαντηλάκια με σφολιάτα και μήλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4-5 μήλα
5 κσ ζάχαρη
1κσ κανέλα
1/2 κγ γαρύφαλλο
1/2 φλ.τσ.σταφιδες
1/2 φλ τσ.καρυδια
1 πακέτο σφολιάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομματάκια σε ένα μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά, τα καρύδια όσο χοντρά θέλετε.
Απλώνουμε την σφολιατα και την ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη. Την κόβουμε σε 12 κομμάτια. Βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση και διπλώνουμε σαν φάκελο βρέχοντας τις άκρες με νερό ώστε να κολλήσουν καλά.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 β για μισή ώρα.
Εμένα περίσσεψε ενα κομμάτι σφολιατας το αλειψα με ασπράδι πασπάλισα με ζάχαρη και κανέλα
έκοψα λωρίδες και τις έστριψα. Τις άλειψα πάλι με αυγό και έψησα στη ίδια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Ωπωπω σπέσιαλ ατομικά Μιλφέιγ σε ποτηράκια – Με φύλλο σφολιάτας και βελούδινη κρέμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”
ΥΛΙΚΑ
(δεκαπέντε ποτηράκια)
Για την κρέμα :
1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα,
3 αυγά,
100 γρ βούτυρο,
10 κουταλιές κορν φλάουρ,
2 κουταλιές αλεύρι,
βανίλια,
ξύσμα λεμονιού
Για την σαντιγί :
μία φυτική σαντιγί (στο μεταλλικό κουτί),
ένα ζαχαρούχο γάλα
Ένα φύλλο σφολιάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα το φύλλο σφολιάτας και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει
Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε κατσαρόλα σε μετρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την σαντιγί με το ζαχαρούχο
Βάζουμε τρεις κουταλιές σαντιγί στην κρέμα και χτυπάμε. Κόβουμε την ψημενη σφολιάτα σε μικρά κομμάτια
Σε κάθε ποτηράκι βάζουμε σφολιάτα, κρέμα, πάλι σφολιάτα και τέλος σαντιγί. Γαρνίρουμε με τριμμένη σφολιάτα
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”