Συνταγές
Ψωμί με βούτυρο και φέτα, γίνεται με μαγιά ξερή αλλά και φρέσκια μαγιά για πιο αέρινο και απαλό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Dhmhtra Merdzhanova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμωσα μια ζύμη από 300 ml χλιαρό νερό, 150 γρ γιαούρτι, μισό κύβο φρέσκια μαγιά, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για τη μαγιά, 1,5 κ.γ. αλάτι 1 αυγό και 1 ασπράδι/κρόκο για άλειμμα/ 50 ml λάδι περίπου 750-800 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
το άφησα να φουσκώσει μετά το χώρισα σε 5 μέρη αραίωσα το καθένα με τα χέρια και λίγο λάδι
βάζουμε κομμάτια από το βούτυρο και το τυρί, τυλίγουμε σε ρολό και στο ταψί
Το άφησα να φουσκώσει ξανά στο φούρνο στους 50 βαθμούς
έψησα στους 200 έχοντας προηγουμένως αλείψει με τον κρόκο με 1-2 κ.σ. πχ γάλα.
Η Συνταγή είναι από Dhmhtra Merdzhanova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ΨΩΜΑΚΙΑ (ΒURCER) απλά ΤΕΛΕΙΑ – Σκέτη ζωγραφιά!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΛΥΝΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ
Βαζουμε στην φωτια σε ενα κατσαρολακι 1 φλυντζανι γαλα φρεσκο,
4 κουταλιες της σουπας βουτυρο,
1 φλυντζανι νερο,
4 κουταλιες της σουπας ζαχαρη να γινουν χλιαρα
Σε μια λεκανη βαζουμε 4 μαγιες ξερη μαγια και αδειαζουμε τα υγρα
Βαζουμε και 2 αυγα,1 κουταλακι του γλυκου αλατι και ανακατευουμε
Τελος προσθετουμε 9 φλυντζανια αλευρι και ζυμωνουμε
Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα
Στην συνεχεια φτιαχνουμε μπαλιτσες τις τοποθετουμε στο ταψι και τις αφηνουμε 1 ωρα και 20 λεπτα
Εαν θελουμε τις αλοιφουμε με λαδι και ριχνουμε σουσαμι η και σκετες
Ψηνουμε στους 170 βαθμους για.25 λεπτα
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.