Συνταγές
Ψωμί της βούτας με αλεύρι Ζέας που θα απογειώσει κάθε μπουκιά της σαλάτας σας.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι του κ. Leonidas Tarenidis – “Μαγειρικές Απολαύσεις”
ΥΛΙΚΑ
1 κονσέρβα κονκασέ ή 3 φρέσκες ντομάτες κομμένες σε καρέ.
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζ. αλεύρι Ζέας
2 κ.σ. αλεύρι γενικής χρήσης
1 κ.γ. ζάχαρη καστανή (ζαχαροκάλαμου)
1 κ.γ. αλάτι
3 αυγά
1 κ.γ. πελτέ
1 κ.γ. κρέμα βαλσάμικου
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
100 γρ. φέτα τριμμένη
1 κ.γ. σουσάμι
1 πρέζα θυμάρι
1 κ.γ. μπείκιν
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 ½ κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις ντομάτες μας και τις κόβουμε σε χοντρό καρέ.(ή παίρνουμε μια κονσέρβα κονκασέ). Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το ρίχνουμε μέσα στις ντομάτες.
Ανακατεύουμε καλά και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ για να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε με σύρμα τα αλεύρια μας,το αλάτι,το μπείκιν,τη σόδα,τη ρίγανη,την πάπρικα,πιπέρι και δυόσμο.
Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά,τη ζάχαρη,τον πελτέ,το βαλσάμικο μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο χτυπώντας για να ομογενοποιηθεί και να γυαλίσει ο χυλός μας.Ρίχνουμε μέσα τα αλεύρια τμηματικά και ανακατεύουμε καλά ώστε να μην έχουμε σβόλους.
Παίρνουμε το μείγμα ντομάτας-κρεμμυδιού και το προσθέτουμε στη ζύμη .Τρίβουμε και τη φέτα μέσα και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα με απαλές κινήσεις να μην διαλυθεί η ντομάτα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα.Πασπαλίζουμε από πάνω με λευκό σουσάμι και θυμάρι και το βάζουμε σε φούρνο στους 180 στη μεσαία σκάλα για 50-60 λεπτά.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε.
Καλές Βούτες!
*Για τους μερακλήδες … κόβουμε φέτες και τις βάζουμε πάνω στη σχάρα για ψήσιμο!
Η Συνταγή είναι του κ. Leonidas Tarenidis – “Μαγειρικές Απολαύσεις”