Συνταγές
Ψωμί στην γάστρα, όπως το κάνει η γιαγιά στο χωριό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου – Athina Voudiadou”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
1 κγ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
4 κσ ελαιόλαδο
650 ml χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τη ζύμη από το βράδυ και ψήνουμε το πρωί.
Τη ζυμώνουμε και αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο. Όταν τη βγάλουμε την ξανά ζυμώνουμε λίγο βάζοντας λίγο αλεύρι. Φτιάχνουμε ένα φραντζολάκι.
Αφήνουμε για 30′ να ξεκουραστεί. Στο διάστημα αυτό ανάβουμε τον φούρνο στους 220C και βάζουμε μέσα την γάστρα με το καπάκι για να κάψει.
Τοποθετουμε στην συνέχεια το φραντζολάκι μέσα στην γάστρα, κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 220C αντιστάσεις για 40 λεπτά, έπειτα βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε ένα τέταρτο ακόμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου – Athina Voudiadou”