Συνταγές
Πολύ νόστιμο ψωμί – Σε ποιον δεν αρέσει το φρέσκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 πότηρια χλιαρο νερο ,1 φακελακι μαγια ,1/4 κ.γ ζαχαρη τα ανακατευω με τη μαγια. Ριχνω 2 κ γ.αλατι ,3 κ.σ.ξυδι και τα ανακατευω
ριχνω 2 κουπες του νες καφε σληρο αλευρι και με το κουταλι χτυπαω το χυλο ,ρινχω και λιγο λιγο αλευρι για ολες τις χρησεις
το ζυμωνω αφρατη ζυμη ,αφηνω τη λεκανη σε ζεστο μερος 1 ωρα εχει φουσκωσει παρα πολυ ,το ζυμωνω ενα λεπτο και λαδωνω ελαφρα πολυ λιγο λαδακι ισα στο χερι το ταψι
βαζω τη ζυμη την αφηνω να φουσκωσει κανω τρυπες με το μαχαιρι ριχνω λιγο λαδακι ριγανη και λιγο χοντρο αλατι σε καθε τρυπα .
Ψηνω 190 για μια ωρα με αντιστασεις
Η Συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Ψωμί με αλεύρι ζέας.
Υλικά
- 1 χούφτα προζύμι
- 1 κιλό αλεύρι ζέας
- 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
- λίγο αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- σπόρους της επιλογής μας, σουσάμι, μαυροκούκι, γλυκάνισο, ηλιόσπορο, κ.λ.π.
Παρασκευή
- Πιάνουμε προζύμι με αλεύρι ζέας.
- Σε ένα κιλό αλεύρι ζέας ρίχνουμε το προζύμι,το νερό , λίγο αλάτι,το λάδι και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα περίπου 3 ώρες η και παραπάνω εάν χρειαστεί.
- Όταν η ζύμη διπλασιαστεί, ξαναζυμώνουμε, πλάθουμε 2 φραντζολάκια, τ’ακουμπάμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με ότι σπόρους μας αρέσουν.
- Αφήνουμε τα ψωμάκια σε ζεστό σημείο για να φουσκώσουν και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου για 1 h.
Μπες στο greenchef.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές !