Συνταγές
Πολύ ωραίο χειροποίητο και πανεύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα !!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Δήμητρα Ζαλοκώστα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό αλεύρι ολικής ή γοχ. ή ανάμεικτο
500 ml. νερό χλιαρό
Μισό κουταλάκι ζάχαρη
Μισό κουταλάκι μέλι
Ένα κουταλάκι αλάτι
Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά
Ελαιόλαδο 3-4 κτσ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ.
Θα γίνει ένας παχύς χυλός (όχι ζυμάρι).
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και μετά από 4-5 ώρες ρίχνουμε τον χυλό σε μια λαδωμένη μακρόστενη φόρμα, (* ενεργοποιείται η μαγιά και φουσκώνει).
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 220 βαθμούς και χαμηλώνουμε στους 180 για ακόμη 30 λεπτά .
Η συνταγή είναι από Δήμητρα Ζαλοκώστα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Ψωμάκι με αλεύρι ολικής χωρίς μαγιά. Δεν το αφήνουμε να φουσκώσει, ζύμωμα και στο φούρνο!
Η συνταγή είναι από κ. Christiana Guziba – “Χρυσές Συνταγές”.
Υλικά
-2 φλ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
-1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
-1 κτσ. μπέικιν πάουντερ
-1 κτσ. ζάχαρη
-1 κτγ. αλάτι
-3 κτσ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-2 κτσ. στραγγιστό γιαούρτι
-1½ φλ. γάλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ψήνουμε σε αντιστάσεις στην τελευταία σκάλα στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου.
Η συνταγή είναι από κ. Christiana Guziba – “Χρυσές Συνταγές”.