Συνταγές
Αυτές είναι οι τραγανές λαγάνες που θα αγαπήσετε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Anna Lampropouloy – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ :
150γρ.αλευρι Βοσινακη 150γρ.κιτρινο. 300γρ.τσουρεκιου 90γρ.προζυμι (1-2-2) 380γρ. νερό 1κ.σ.ταχινι 30γρ.σισαμελαιο 7γρ.αλατι 1κ.σ.μελι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΗΨΗ :
Λίγο ζεστό νερό με λίγο μέλι. Σουσάμι αρκετό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αυτολυση 1 ώρα. Μετά την 1 ώρα προσθέτουμε όλα τα υλικά.Έκανα ένα ελαφρύ ζύμωμα να ενώσουν όλα τά υλικά.
Σκεπάζω το μπόλ το βάζω στο φούρνο με το λαμπάκι αναμμένο. Είχαμε χαμηλή θερμοκρασία. 18-19 βαθμους Κάνω 4 ωριαία διπλώματα.
Αφήνω να ξεκουραστεί μέσα στο φούρνο για 3 ώρες. Μεταφέρω την ζύμη στο ταπερ και ψυγείο για 15-16 ώρες. Την επόμενη μέρα την βγάζω την μορφοποιω μέσα στα ταψιά. Που έχω στρώσει λαδόκολλα και ρίχνω μπόλικο σουσάμι.
Τις βάζω κάπου ζεστά έως ότου φούσκωσουν. Τις περνάω με το μελό- νερό κάνω κλασικές λακουβιτσες με τα δάχτυλα μου και ρίχνω μπόλικο σουσάμι.
Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 230βαθ για 10’με ένα ταψάκι στο κάτω μέρος του φούρνου με βραστό νερό.
Στα 10′ αφαιρούμε το ταψάκι με το νερό. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 200βαθ και ψήνουμε για άλλα 12′.Τις βγάζω και τις βάζω πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Anna Lampropouloy- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Ψωμάκια με σουσάμι
H Συνταγή είναι από την κ.Αλίντα Κανάκη
Υλικά :
1 αυγό
1 φλιτζάνια τσαγιού γάλα,
1 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό,
1 φλιτζάνια τσαγιού φυτικό λάδι,
1 κουταλιά σ. γιαούρτι,
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη,
1 πρέζα αλάτι
1 πακέτο μαγιά σκόνη
Αλεύρι όσο πάρει για μαλακή ζύμη .
Για πάνω :
1 κρόκο αυγού,
Σουσάμι
Παρασκευή :
Σε λεκάνη βάζουμε μια μέτρια ποσότητα αλεύρι προσθέτουμε τα υλικά ζυμώνουμε και προσθέτουμε αλεύρι σιγά σιγά έως ότου πετύχουμε εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει .Σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα , αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει η ζύμη . Πλάθουμε σε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί .
Αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου μία ώρα, αλείφουμε με τον κρόκο αυγού,πασπαλίζουμε με σουσάμι ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Καλή όρεξη !
H Συνταγή είναι από την κ.Αλίντα Κανάκη