Συνταγές
Ωραία ιδέα για σάλτσα ντομάτας στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Nicki Kir – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έκοψα 6 μεγάλες μαλακές ντομάτες σε κομμάτια ( δεν τις ξεφλούδισα, δεν έβγαλα τα σπόρια), έκοψα ένα μεγάλο καρότο και 2 πιπεριές πράσινες.
Τα εβαλα σ ένα ταψί αφού έστρωσα λαδόκολλα…. έριξα αλάτι, πιπέρι και λάδι. Έψησα στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά (προθερμασμενος φούρνος)
Αποστείρωσουμε τα βάζα στον φούρνο στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά.
Έβαλα στο μπλέντερ τις ντομάτες και πολτοποίησα. Γέμισα τα βάζα, έβαλα και λίγο λαδακι από πάνω πριν τα κλεισω. Τα γύρισα ανάποδα να κρυώσουν.
Η Συνταγή είναι από Nicki Kir – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Ψωμάκια γιαουρτιού χωρίς έξτρα ζύμη
Ψωμάκια γιαουρτιού για ένα υπέροχο πρωινό και όχι μόνο! Είναι ζουμερά αφού περιέχουν γιαούρτι, το οποίο τα κάνει επίσης πολύ νόστιμα! Ας δούμε την συνταγή μαζί:
ΥΛΙΚΑ
320 γραμμάρια αλεύρι 550
1 κουτί baking powder
1 κουταλιά ζάχαρη
1⁄2 κουταλάκι αλάτι
50 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
1 αυγό
200 γραμμάρια γιαούρτι
Λίγο γάλα για επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε ένα κομμάτι χαρτί μαγειρικής στο ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C προτιμώντας την επιλογή θέρμανσης πάνω-κάτω.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά, αλεύρι, baking powder, ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε, ρίχνουμε αμέσως μετά το βούτυρο, τα αυγά και το γιαούρτι.Ανακατεύουμε και πάλι.
Η ζύμη θα πρέπει να απλωθεί σε ένα τραπέζι που πρώτα έχουμε ρίξει αλεύρι.Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 κομμάτια και πλάθουμε από αυτά αντίστοιχα 8 στρογγυλά ψωμάκια.Τα τοποθετούμε στο ταψί.Τα αλείφουμε με λίγο γάλα και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά και είναι έτοιμα.