Συνταγές
Βοήθεια σας και του χρόνου με υγεία! Η μελόπιτα της Αγίας Βαρβάρας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρμ! ανθοτυρο
4 αυγα
1 γεμάτη κουταλια της σούπας κορν φλάουρ
1 βανίλια
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
100 γρμ! μελι
Κανέλα
Σουσαμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ βαζουμε το ανθοτυρο, λιωμένο με το πηρουνι
Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τ’ αυγα, και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός το σουσαμι
Ανακατεύουμε απαλά, και βαζουμε το μείγμα σε πυρέξ
Πασπαλίζουμε με σουσαμι και κανέλα, και ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά περίπου
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για ψωμάκια γεμιστά με μαρμελάδα και μερέντα – Αφρός λέμε
Η Συνταγή είναι της κ. Popi Sansaridou – “Μαγειρικές Απολαύσεις“.
ΥΛΙΚΑ:
500γρ αλεύρι
2 αυγά το ένα για επάλειψη
250γρ γάλα
25 γρ μαγιά
50 γρ βούτυρο φρέσκο
30 γρ καλαμποκέλαιο
Μισό κουταλάκι μπεκιν
80γρ ζάχαρη
Μια με 2 βανίλιες
Μια τσιμπιά αλατακι
Μισό κουταλάκι κακουλέ
Μισό κουταλάκι μαχλεπι
Ψήνω 180 αέρα 15 με 20 λεπτά
Βγαίνουν περίπου 18 τμ
Εκτέλεση
Λιώνω την μαγιά σε χλιαρό γάλα ριχνω και λίγο ζάχαρη και αλεύρι ανακατεύω και ριχνω από πάνω το υπόλοιπο αλεύρι σαν σκέπασμα και το αφήνω για 15 λεπτά.
Μετά τα χτυπάω όλα μαζί στο μίξερ και έπειτα τα αφήνω μία ώρα στο φούρνο σκεπασμένο στους 30 βαθμούς .
Τέλος αφού τα πλάσω τα αφήνω στο ταψί με λαδόκολλα να διπλασιαστούν και έπειτα κάνω την επάλειψη με το αυγό και τα ψήνω .
Η Συνταγή είναι της κ. Popi Sansaridou – “Μαγειρικές Απολαύσεις“.