Κρεας
Ψητό χοιρινό μαριναρισμένο – Ζουμερό και πεντανόστιμο
ΥΛΙΚΑ 2 κιλά χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλα, καλο θα ειναι να ειναι λαιμος 300 γραμ. μπέικον ή μπέικον πανσέτα σε λεπτές φέτες κομμένα 8 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες 100 μλ ασπρο κρασι 500 μλ ζωμο κρεας Αλατοπίπερο Μουσταρδα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κοβουμε το κρεας σε φετες, αλλα οχι μεχρι κατω, ετσι που να εχουμε τσεπες. Αλατοπιπερωνουμε και […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλα, καλο θα ειναι να ειναι λαιμος
300 γραμ. μπέικον ή μπέικον πανσέτα σε λεπτές φέτες κομμένα
8 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
100 μλ ασπρο κρασι
500 μλ ζωμο κρεας
Αλατοπίπερο
Μουσταρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε το κρεας σε φετες, αλλα οχι μεχρι κατω, ετσι που να εχουμε τσεπες. Αλατοπιπερωνουμε και αλείφουμε με την μουσταρδα.
Στη συνέχεια, στην πρώτη τσέπη Βάλτε λεπτές φέτες μπέικον. Στην επόμενη τσέπη
πολλες ροδελες κρεμμυδιών και κανουμε παλι το ιδιο εναλλάξ στο γέμισμα.
Το ψητό το βαζουμε σε μια γαστρα η ταψι η κατσαρολα με καπάκι και ριχνουμε το κρασι και τον ζωμο κρεατος. Σκεπαζουμε με το καπακι , αν το βαλουμε σε ταψι το σκεπαζουμε καλα με αλουμινοχαρτο. Το αφηνουμε στο ψυγείο περίπου 12-24 ώρες.
Αναβουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους και ψηνουμε για 2 ωρες . Αν εχουμε λιγότερο κρεας, το ψήνουμε λιγοτερη ωρα και βάζουμε λιγοτερο ζωμο κρεατος.
Όταν ψηθεί, βγαζουμε το κρεας σε πιατελα το κοβουμε σε μεριδες, ετσι και αλλιώς είναι έτοιμες οι μεριδες.
Το ζωμο τον χτυπαμε με το μινι πιμερ και τον δενουμε με λιγο κορν φλαουερ και λιγο κρυο νερο .
Σερβιρουμε με πουρε και σαλατα
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο :mageirikesdiadromes