Συνταγές
Λαχταριστή εκδοχή για σπιτικό ψαρονέφρι με κρεμώδες πουρέ !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Aigli Marnerou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό ψαρονεφρι
1,5 ποτήρι κρασί κόκκινο
Λίγο Ελαιόλαδο
Αλάτι Πιπέρι Μοσχοκάρυδο
5 σκελίδες σκόρδο φεττες
Λίγο σέλερι
5-6 καροτακια
5-6 κρεμυδακια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το σκόρδο σε κάποια σημεία στο ψαρονεφρι (σχιζουμε Λίγο)
Θωρακίζουμε το ψαρονεφρι στο Ελαιόλαδο μέχρι να κοκκινισει σε όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε το ψαρονεφρι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, καροτακια και σέλερι να τσιγαριστούνε και τα βγαζουμε.
Κόβουμε το ψαρονεφρι σε φέτες τα βάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτουμε και τα κρεμμύδια καροτακια και σέλερι
προσθέτουμε το κρασί περιμένουμε να εξατμιστεί αλατοπίπερονουμε και βάζουμε και το Μοσχοκάρυδο.
Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν.
Η Συνταγή είναι από Aigli Marnerou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για ψαρονέφρι με καραμελωμένα κρεμμύδια
Λαχταριστό πιάτο, που μπορείτε να συνοδεύσετε με έναν απλό πουρέ στον οποίο θα προσθέσετε κεφαλογραβιέρα ή ένα βουτυράτο ριζότο.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25 ΛΕΠΤΑ
Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι
6 κ. σ. ελαιόλαδο
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγ. κόκκινο κρασί
1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για περίπου 10-15 λεπτά.
Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν και να μαλακώσουν αρκετά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και μεταφέρουμε το μείγμα των κρεμμυδιών στο τηγάνι που ετοιμάσαμε το ψαρονέφρι για να βράσει. Όταν κοντεύουν τα εξατμιστούν τα υγρά του είναι έτοιμο.