Ζυμαρικα
Δροσερή και εύκολη μακαρονοσαλάτα με τόνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΔΕΝ γίνεται να αντισταθείτε στο εύκολο, γρήγορο, και οικονομικό, που πάντα σας προτείνουμε! μακαρονοσαλάτα με τόνο πουμπορείτε να την απολαύσετε σκέτη και σαν ελαφρύ γεύμα..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Konstantina’s Kitchen
Υλικά
για τη σαλάτα
– 250 γρ. βίδες βρασμένες
– 200 γρ. τόνο σε νερό
– 1 μέτρια ντομάτα σε κύβους
– 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
– 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
– 1/2 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
– 3 κ.σ. καλαμπόκι
– 1 κ.γ. κάπαρη
– 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένος
για την σως
-3 κ.σ μαγιονέζα
-μισή κ.σ μουστάρδα
-μισή κ.σ κέτσαπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε, ετοιμάζοντας πρώτα την σως. Σε ένα μπωλ με την μαγιονέζα, προσθέτουμε την μουστάρδα, την κέτσαπ και ανακατεύουμε καλά.
Συνεχίζουμε με την σαλάτα. Σε ένα μεγάλο μπωλ, αδειάζουμε όλα τα υλικά για την σαλάτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την σως και ανακατεύουμε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “μακαρονοσαλάτα ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Konstantina’s Kitchen
Εδώ θα βρείτε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Χωριάτικη μακαρονοσαλάτα.. Ιδανική για ένα εύκολο, γρήγορο και δροσερό μεσημεριανό ή βραδινό!
Υλικά για 4 άτομα
3/4 του πακέτου (350 γρ. περίπου) πένες (ή φιογκάκια ή βίδες),
2 γερές χούφτες άγρια ρόκα),
250 γρ. (15 περίπου) ντοματίνια, κομμένα στη μέση,
1 τρυφερό αγγουράκι, σε πολύ λεπτά φετάκια/ροδέλες,
1 μικρό (κόκκινο καλύτερα) κρεμμύδι ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε πολύ λεπτά φετάκια,
1 φλ. μαύρες ελιές (Καλαμάτας),
200 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους, ή θρυμματισμένη,
1 κοφτό κουταλάκι ρίγανη,
4 κουταλιές
ελαιόλαδο,
αλάτι,
πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα αφήνετε να μαλακώσουν χωρίς να τα βαρυψήσετε. Τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό για να κρυώσουν.
Τα αφήνετε στο σουρωτήρι για 5-6 λεπτά για να στραγγίσουν καλά και ύστερα τα βάζετε μέσα σε σαλατιέρα. Ανακατεύετε μέσα τη ρόκα.
Προσθέτετε στη σαλατιέρα τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το κρεμμύδι και το αγγουράκι και την αλατίζετε. Ύστερα, ρίχνετε από πάνω τις ελιές και τη φέτα και ραντίζετε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο.
Την πασπαλίζετε με τη ρίγανη και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη σερβίρετε.