Συνταγές
Ίσως από τα πιο καλοπλασμένα τσουρέκια που έχεις δει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Kiki Kwstas – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
( Το προζύμι γίνεται με δύο ποτήρια νερό χλιαρό,μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και αλεύρι όσο πάρει και με την μισή μαγιά νωπή από την μία πλάκα που γράφω παρακάτω. Τόσο ώστε να γίνει ένας όμορφος χυλός. Το σκεπάζουμε καλά σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει).
10 αυγά,
800 γραμμάρια ζάχαρη,
500 γραμμάρια γάλα,
πεντακόσια βούτυρο,
500 λάδι,
1φακελο μαχλεπι,
1 φάκελο κακουλέ,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
κακουλέ,
1 μπεκιν,
2 βανιλιες,
4 κιλά αλεύρι μύλοι του Αγίου Γεωργίου,
μία πλάκα μαγιά,
μισή για προζύμι και μισή για μέσα στην ζύμη με τα υλικά,
1 μεγάλο πορτοκαλί το ξύσμα του και το χυμό του.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να το αλείψετε από πάνω θα χτυπήσετε δύο ασπράδια αυγών και θα ρίξετε σπορελαιο. Αυτό βοηθάει να πάρει χρώμα χωρίς να καούν.
Οι πλεξούδες
300 γραμμάρια το ένα κορδόνι- τρία κορδόνια σε κάθε πλεξούδα.
Αν θέλετε πασχαλιά, 400 γραμμάρια το κάθε κορδόνι και θα το κάνετε πιο μακρί.
Στους 160 βαθμούς αέρα μέχρι να ροδισουν δεν ανοίγουμε το φούρνο. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα η ένα μαχαίρι λεπτό. Αν δεν κολλάει είναι έτοιμα.
Τα αφήνουμε στα ταψιά ξεσκεπαστα μέχρι να κρυώσουν. Μετά τα βγάζουμε. ( Λαδόκολλα στα ταψιά)
Η Συνταγή είναι από κ. Kiki Kwstas – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.