Συνταγές
Σούπερ τέλειο ψάρι πλακί στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τά ψάρια σέ ένα ταψί πυρέξ, αφού πρώτα ρίχνουμε αλατακι ρίγανη, ύστερα ρίχνω και τίς πατάτες κομμένες πλακέ γύρω στην 1 κούπα μαϊντανό και σέλινο χοντροκομμένα, μισό ματσάκι μάραθο , μισό λεμόνι σέ φετουλες, 3 φύλλα δάφνης, 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σέ φέτες, 2 κρεμυδακια φρέσκα, 3 σκελίδες σκόρδο, αλλά και λίγο σκόρδο σέ σκόνη, μισή ντομάτα σέ φέτες για από πάνω, 1 μισυ κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας ανακατεμένο με 2 ποτήρια νερό.
1 φέτα κολοκύθα πορτοκαλί κομμένη σε φέτες, μισή κούπα ελαιόλαδο ίσως και λίγο παραπάνω.
Στρώνουμε τά ψάρια ύστερα από πάνω και ψήνουμε για 1 ώρα και 1 τέταρτο στις αντιστάσεις στους 220.
Βέβαια στην μισή ώρα, τά έβγαλα τα ψάρια πρώτα, ανακατεύουμε λίγο προσεχτικά τίς πατατουλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Και πάμε για βουτιές με το ζυμωτό προζυμενιο ψωμάκι μου.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Χταπόδι «καθιστό» στο φούρνο
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χταπόδι,
ελαιόλαδο,
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο,
2 καρότα, κομμένα ροδέλες,
1 σκελίδα σκόρδο,
1 ποτήρι κρασί κόκκινο,
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας,
ξύσμα από λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, το βάζετε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, να βράσει για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Σε άλλη κατσαρόλα προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί, τον ντοματοπελτέ, τα καρότα και τις ντομάτες. Τα αφήνετε να ψηθούν για 10 λεπτά.
Προσθέτετε το χταπόδι και τελειώνετε το ψήσιμο στο φούρνο για 1 ώρα.
Το σερβίρετε με ρύζι πιλάφι.