Συνταγές
Αγαπημένο φαγάκι σήμερα χταποδάκι με ρύζι κριθαράκι και φρέσκο γιαούρτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο, έβαλα ένα μεγάλο κόκκινο ψιλοκομμένο κρεμμύδι να αχνίζει. Το χταπόδι το αγόρασα έτοιμο βρασμένο,το έκοψα σε κομματάκια και το άφησα για ένα πεντάλεπτο σε χαμηλή εστία.
Εριξα την σάλτσα ή μία με κομμάτια ντομάτας μέσα και σκέπασα με ζεστό νερό, έβαλα αλάτι και πιπέρι. Μόλις ξεκίνησε να βράζει έριξα το κριθαράκι ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
Άφησα επίτηδες λίγο νερό, κατέβασα από την εστία σκέπασα την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας, έβαλα το καπάκι πάνω και άφησα για πέντε λεπτά να ρουφήξει το νεράκι του.
Η συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για χταποδάκι στη λαδόκολλα.
Υλικά για 6 άτομα
-1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
-3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
-¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
-1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε το χταπόδι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε χωρίς υγρά για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί τα υγρά του. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανοίγουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε όλα τα λαχανικά. Τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε πάνω τους το χταπόδι, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και διπλώνουμε τη λαδόκολλα καλά. Τη βάζουμε μέσα σ’ ένα ταψί και αυτό με τη σειρά του στον φούρνο.
Ψήνουμε για 40 λεπτά και σερβίρουμε το χταπόδι με τα λαχανικά σε μια πιατέλα.