Συνταγές
Εύκολο σπιτικό τουρσί για να έχουμε πάντα διαθέσιμο έναν πολύ καλό μεζέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Snejana Izevkova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-3 κιλά κουνουπίδι
-1 κιλό καρότα
-2 κιλά κόκκινες πιπεριές Capia
-σε φέτες, μένουν για 24 ώρες στο almi: 10 λίτρα νερό, 600 γραμμάρια αλάτι
Την επόμενη μέρα σουρώνω και φτιάχνω τη μαρινάδα:
-400 γρ. ζάχαρη
-500 ml. ηλιέλαιο
-600 γρ. ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τακτοποιούμε, στραγγίζουμε τα λαχανικά από το αλατισμένο νερό,τα τοποθετούμε σε βάζα, βάζοντας ανάμεσα στις σειρές ψιλοκομμένο σέλινο και σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
*Τα λαχανικά δεν βγάζουν χυμό, μένουν σε αλατόνερο, και μαλακώνουν ελάχιστα, παραμένουν τραγανά και έχουν απορροφήσει αρκετό αλάτι, με τη μαρινάδα που είναι λάδι, ζάχαρη και ξύδι, η γεύση είναι ισορροπημένη.
Η συνταγή είναι από Snejana Izevkova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ !! Ιδανικό και για μπούφε!!
Η συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-2 στήθια από κοτόπουλο
-10 φέτες μπέικον
-1 λεμόνι τον χυμό
-1 κτσ. κίτρινο κάρυ
-φρέσκια ρίγανη, αλάτι, λίγο ελαιόλαδο
-3 κουταλιές καβουρδισμενο σουσάμι
Εκτέλεση
Κόψτε το κοτόπουλο σε μπουκιές ρίξτε το κάρυ και την ρίγανη ανακατέψτε καλά.
Βάλτε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και ρίξτε το κοτόπουλο, ρίξτε και το μπέικον σε μικρά κομμάτια, ανακατέψτε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Αφήστε το κοτόπουλο να είναι ζουμερό, μην το στεγνώσετε εννοώ, σβήστε με τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι.
Σβήστε την φωτιά και αφήστε μέσα στο τηγάνι για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.
Καβουρδίστε το σουσάμι σε ένα κατσαρολάκι, πασπαλίστε το κοτόπουλο με αυτό και αναμένετε εντυπώσεις από τους αγαπημένους σας ανθρώπους♥️ !!!
Η συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.