Συνταγές
Χρυσαφένια και μυρωδάτα ρολάκια κανέλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Mamatsiou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Για την ζύμη έβαλα
500ml γάλα
150 γρμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
800_850γρμ. αλεύρι
100γρμ. ζάχαρη
50γρμ. μαγιά
Κάρδαμο (αρκετό)
Για την γέμιση
Βούτυρο λιωμένο
Ζάχαρη
Κανέλα
Μαρτσιπαν (αμυγδαλοπαστα)
Για την επάλειψη αυγό χτυπημένο και χοντρή ζάχαρη και χαρτάκια ζαχαροπλαστικής.
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο,το τραβάμε από την φωτιά και διαλύουμε την μαγιά. Σε μια λεκάνη βάζουμε 800γρμ. αλεύρι και αν χρειαστεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο,την ζάχαρη και το κάρδαμο.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα ζυμώνουμε και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει. Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο.ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα χοντρό τετράγωνο φύλλο το αλείφουμε με βούτυρο , σκορπίζουμε την ζάχαρη την κανέλα και τρίβουμε το μαρτσιπαν.
Το τυλίγουμε προσεχτικά σε ρόλο και το κόβουμε σε φέτες σε πάχος περίπου δυο δάχτυλα. Το κάθε κομμάτι το βάζουμε σε χαρτάκι ζαχ/κης και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με το αυγό,ρίχνουμε την χοντρή ζάχαρη και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 12_15 λεπτά στους 200_220 βαθμούς εξαρτάται πόσο δυνατός είναι ο φούρνος, μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Mamatsiou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”