Συνταγές
Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που πρέπει να φτιάξει σήμερα κάθε σπίτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Vasia Zaglara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για τα μπισκότα
450 γρ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
350 γρ ζάχαρη άχνη
2 μεγάλα αυγά
2 κουτ γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Ζαχαρόπαστα και καραμελάκια για διακόσμηση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο
προσθέτουμε τα αυγό και την βανίλια και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμωνουμε με τα χέρια.
Ανοίγουμε φύλλο 1 εκ πάχος κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πατ
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
*Τη ζαχαροπαστα την κολλάme πάνω στο μπισκότο με νεράκι και το κάθε μπισκότο
το κολλάμε με το επόμενο βάζοντας στο κέντρο ένα μικρό μπαλάκι από ζαχαροπαστα που την
έχουμε βρέξει για να κολλήσει.
Η Συνταγή είναι από Vasia Zaglara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Χριστουγεννιάτικο όμορφο κέικ μαρμπλε με ζαχαρόπαστες
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κουπα μαργαρίνη σόφτ
1 3/4 κούπας ζάχαρη
1 σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1/2 κούπας γάλα
βανίλια
1/4 κούπας κακάο
1/4 κούπας άχνη
1/8 κουταλάκι σόδα
διαλυμένη σε μια κουταλια γάλα
γλάσο σοκολάτας
100γρ.κουβερτούρα
1/3 κούπας κρ.γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ τα 6 πρώτα υλικά χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά.
Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και στο ένα ρίχνουμε το κακάο,άχνη και τη σόδα διαλυμένη σε μια κουταλια γάλα.
Ρίχνουμε στη φόρμα του κέικ το άσπρο μιγμα κι απο πάνω το καφέ.Μ ενα μαχαίρι κάνουμε νερά στο μίγμα ανεκατεύοντας το.
Ψηνουμε στους 175 μεχρι να πάρει χρωμα και αν βυθισουμε το μαχαιρι να βγαινει καθαρο .
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.