Συνταγές
Έτοιμη και η Βασιλόπιτα – πολύ όμορφη και του χρόνου με υγεία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
300 γρ ζάχαρη
125 γρ βουτηρο λιωμένο
30 ml ελαιόλαδο
1/4 κούπας χυμό πορτοκάλι
1 βανιλια
10 γρ μπέικιν
250 αλέυρι γ.ο.χ
1 κ.γ γαρύφαλλο
1κ.γ κανέλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φλ καρυδια αλεσμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν προσθέτουμε το βούτυρο το λάδι τον χυμό την βανίλια το ξύσμα την κανέλα το γαρυφαλλο και σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατευω! Έψησα σε βουτηρομένη φόρμα 26 εκ στους 170 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας
Για την γκαναζ
1 κουβερτούρα 200 γρ
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.γ βουτηρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπεν μαρι ανακάτεψουμε όλα τα υλικά άφησουμε να γίνει χλιαρη και έστρωσα από επάνω
Για τα γράμματα χρησιμοποίησουμε κουβερτούρα λευκη που την ελιωσα σε μπεν μαρί με λιγη κρέμα γάλακτος και λιγο βουτηρο
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Χριστουγεννιάτικο κέικ-κούγκλοφ
Υλικά
3 αυγά
250 γρ. βούτυρο
1/2 κουταλάκι αλάτι
30 ml. ρούμι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό
χυμός 1/2 πορτοκαλιού (ή χυμός 1 λεμονιού)
200 γρ. καρύδια (ψιλοκομμένα)
50 γρ. φουντούκια (ψιλοκομμένα)
200 γρ. cranberry
50 γρ. σταφίδες
180 γραμμάρια αλεύρι φαριν απ
200g ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόνους.Χτυπάτε στο μίξερ το λυωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη,τους κρόκους , το αλάτι και το ρούμι .
2. Σε ένα μεγάλο κύπελλο ανακατεύετε τη σόδα με το ζεστό νερό, προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού , ανακατέψτε το και προσθέστε το στους κρόκους.
3. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι.
4. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτετε στο μείγμα τη μαρέγκα τα καρύδια, τα φουντούκια, τις σταφίδες, τα cranberry . Ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθο’υν καλά όλα τα συστατικά.
5. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη, αλευρωμένη φόρμα.
6. Ψήνετε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς , στη συνέχεια 2 ώρες στους 125 βαθμούς.
7. Βγάζετε από το φούρνο το κέικ , το αναποδογυρίζετε και το στολίζετε.