Συνταγές
Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
100 γρ. αλεύρι
3 αυγά
80 γρ. βούτυρο
150 γρ.λευκή σοκολάτα
100 γρ.ζάχαρη
2 ασπράδια
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ρούμι
100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα να αφρίσει.
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα 3 κτυπημένα ασπράδια αυγών με απαλές κινήσεις. Σκεπάστε ένα ορθογώνιο ταψί με λαδόχαρτο, ρίξτε το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει ελαφρώς καφετί.
Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, τοποθετήστε από πάνω άλλο φύλλο λαδόχαρτου βγάζοντας εκείνο που χρησιμοποιήσατε για το ψήσιμο. Τυλίξτε αμέσως και αφήστε το να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε τη λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και το ρούμι, έτσι ώστε να αποκτήσουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Στη συνέχεια προσθέστε 2 κτυπημένα ασπράδια αυγών και την κρύα κτυπημένη κρέμα γάλακτος. Ανοίξτε το ρολό και γεμίστε το με 2/3 της λευκής σοκολάτας. Τυλίξτε το ξανά και απλώστε την υπόλοιπη κρέμα: σε αυτό το σημείο μπορείτε να διακοσμήσετε με ένα πιρούνι ή να πασπαλίστε το κορμό με καρύδα.
Αφήστε το λευκό χριστουγεννιάτικο κορμό λευκής σοκολάτας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.